MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Крим: Експертиза нібито виявила сліди ДНК Бекирова на пакованнях набоїв та вибухівкиКрим: Хворого активіста Едема Бекирова залишили в СІЗОКрим: Бекирова перевели до медчастини СІЗОКрим: Стан Едема Бекирова не кращаєКрим: Едем Бекиров заявив, що умовами тримання в СІЗО відверто принижують його людську гідністьКрим: Едема Бекирова тримають у неналежних умовахКрим: Едема Бекирова повернули до СІЗОКрим: Активіста Бекирова вивезли з СІЗО до лікарніДеякі кримські події останніх днівКрим: «Тримання в ізоляторі – повільне вбивство»Крим: Асана Чапуха терміново госпіталізували (ОНОВЛЕНО)Крим: у Кязіма Аметова погіршився стан здоров’яКрим: Асану Чапуху змінили запобіжний західКрим останнім часом (21.08.–30.08.2018)Крим: Олександра Стешенка засудили до 2 років позбавлення воліКрим останнім часом (15.05.–22.05.2018)До 74-ої річниці депортації кримських татарКрим останнім часом (25.04.–14.05.2018)Крим останніми днями (12.04.–25.04.2018)Крим останніми днями (03.04.–11.04.2018)

Крим: Підконтрольний Кремлю суд визнав арешт Мустафаєва правомірним

16.05.2019   
ХПГ-інформ
Підконтрольний московській владі Київський районний суд Сімферополя сьогодні, 16 травня, відхилив скаргу захисту заарештованого у Криму координатора громадського об’єднання «Крымская солидарность» Сервера Мустафаєва на неправність порушення кримінальної справи проти нього.

Підконтрольний московській владі Київський районний суд Сімферополя сьогодні, 16 травня, відхилив скаргу захисту заарештованого у Криму координатора громадського об’єднання «Крымская солидарность» Сервера Мустафаєва на неправність порушення кримінальної справи проти нього, – передає сайт проекту «Крым.Реалии», посилаючись на «Крымскую солидарность».

Сервер Мустафаєв (архівне фото: krym.org, RFE/RL)

«Суд скаргу відхилив. Постанову про порушення кримінальної справи за статтею 205.5 ч. 2 стосовно Мустафаєва Сервера суддя визнав законною, адже існують законні та обґрунтовані підстави для порушення кримінальної справи», – мовиться в повідомленні.

Судове засідання відбувалося у відкритому режимі.

«Застосування російського кримінального законодавства на території Криму є неправомірним згідно з міжнародним законодавством. Кримінальне переслідування мене та моїх співвітчизників я вважаю політично мотивованим», – заявив Мустафаєв у засіданні.

Нагадаємо, Сервера Мустафаєва затримали 21 травня 2018 року, того ж дня так само затримали кримського татарина Едема Смаїлова. Обвинувачення проти них долучили до бахчисарайської «справи Хізб ут-Тахрір».

13 грудня минулого року Мустафаєва помістили до з Кримської республіканської клінічної психіатричної лікарні № 1, щоби «дати висновок про його осудність чи неосудність», де він перебував близько місяця.

Певний час Мустафаєва утримували у двомісній камері СІЗО площею 6 кв. метрів разом з інвалідом I групи Едемом Бекировим, якого обвинувачують у незаконному зберіганні вибухових речовин і боєприпасів. «Він (Мустафаєв – ред.) доглядає тяжкохворого Бекирова, який весь час перебування в СІЗО жодного разу не був у лазні, оскільки не може самостійно пересуватися», – повідомив тоді адвокат Мустафаєва Сергій Легостов.


Міжнародна ісламська політична організація «Хізб ут-Тахрір» називає своєю місією об’єднання всіх мусульманських країн у ісламськім халіфаті, але відкидає терористичні засоби досягнення цього. Верховний суд Російської Федерації заборонив «Хізб ут-Тахрір» у 2003 році, занісши до списку з 15 об’єднань, названих «терористичними».

Захисники заарештованих і засуджених у «справі Хізб ут-Тахрір» кримчан вважають їхнє переслідування мотивованим за релігійною ознакою.

 Поділитися