MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Горів намет «Все для перемоги» у Харкові

20.05.2019   
ХПГ-інформ

Сьогодні вранці невідомі підпалили волонтерський намет на площі Свободи. Три дні тому Харківський окружний адміністративний суд відхилив вимогу міської ради прибрати його з центру міста.  

За інформацією правоохоронців, пожежа сталася близько п’ятої ранку. На щастя, ніхто з людей, які перебували в наметі, не постраждав. Порушено кримінальне провадження за статтею 194 Кримінального Кодексу України («Умисне знищення або пошкодження майна»).

«Двері згоріли ззовні, знищені таблички народних депутатів України, які відкрили в нашому наметі свої приймальні. Таблички є їх майном, це перешкоджання діяльності народних депутатів, тож сподіваємось, що правоохоронні органи оперативно проведуть слідство», – написала на своїй Facebook-сторінці активістка Катерина Яресько. Також вогонь зачепив диван для відпочинку, стіл і стільці, розповідають волонтери. Крім того, згоріли листи із підписами за збереження намету і проти перейменування проспекту Петра Григоренка.

«Тут знайшли наплічник, всередині якого була пляшка з-під “Моршинської” з якоюсь горючою рідиною. Його вже вилучили. Рідина була на вигляд як жижа жовтого кольору, із запахом, схожим на солярку», – розповіла журналістам видання newsroom.kh.ua волонтер Ярина Чаговець.

Нагадаємо, волонтерський намет «Все для перемоги» стоїть на площі Свободи в Харкові з 2014 року. 8 травня голова міськради Геннадій Кернес закликав харків’ян підтримати петицію з вимогою його прибрати. За добу було зібрано п’ять тисяч підписів. За Кодексом адміністративного устрою, ані приписи комунальних служб, ані петиції не є приводом для скасування мирного пікету – тільки рішення суду.  

Харківський окружний адміністративний суд не задовольнив вимоги мерії. Сьогодні в апеляційному адміністративному суді має відбутися розгляд апеляції міської ради на рішення окружного суду.

 

 Поділитися