MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Нові напади на ЛГБТ (ВІДЕО)

21.05.2019   
ХПГ-інформ

Радикали намагалися зірвати спільний захід харківської ЛГБТ-спільноти та Freedom House. Цього разу молодики у чорному увірвалися до Kharkiv Palace Hotel.

17 травня, у День протидії гомофобії та трансфобії у Kharkiv Palace Hotel відбувалася закрита зустріч представників ЛГБТ-спільноти і правозахисних організацій. Не встиг директор програм Freedom House у Європі та Євразії Марк Берендт привітати учасників, як у приміщення силою вломилися праворадикали. Вони грубо відштовхнули дівчат, які намагалися тримати двері, вимкнули проектор і стали на сцені. Деякі з них були одягнені в чорні сорочки із нашивками організації «Фрайкор». Охорона готелю нічого не могла вдіяти з молодиками. Поліція приїхала за двадцять хвилин. Захід вдалося продовжити лише пізно ввечері, коли непрохані гості залишили територію готелю.     

Директор програм Freedom House у Європі та Євразії Марк Берендт заявив учора: «Мирне засідання з прав людини було знову жорстоко перервано, цього разу в Харкові. Злочинці, які регулярно перешкоджають акціям за права ЛГБТ і гендерну рівність, відомі і неодноразово застосовували насильство, але вони не притягнуті до відповідальності українською системою правосуддя. Ці напади лише посиляться, якщо українські правоохоронні органи, включно із національною поліцією та прокуратурою, не вдадуться до рішучих заходів для захисту громадянського суспільства».

Схожий інцидент стався у Кривому Розі. Там у суботу зірвали тренінг про камінг-аут, який мав відбутись у межах фестивалю «Знайди рівновагу».

Нагадаємо, нещодавно Україну із робочим візитом відвідав незалежний експерт ООН з прав ЛГБТ Вітор Мадрігаль-Борлоз.  На його думку, саме через страх втратити підтримку широких мас населення у представників влади часто не вистачає політичної волі зробити більш рішучі кроки у боротьбі за захист прав ЛГБТ-спільноти. Чиновники, за словами Мадрігаля-Борлоза, не припиняють дискримінацію і не намагаються покінчити зі стигмою та розвіяти небезпечні стереотипи.

 

 Поділитися