MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Три роки тому викрали Ервіна Ібрагімова

24.05.2019   
ХПГ-інформ
24 травня 2016 року у Криму, у Бахчисараї, був викрадений член виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар Ервін Ібрагімов. Відтоді про його долю нічого невідомо.

24 травня 2016 року у Бахчисараї був викрадений член виконавчого комітету Всесвітнього конгресу кримських татар Ервін Ібрагімов. Відтоді про його долю нічого невідомо.

Ервін Ібрагімов (архівне фото)

Про це нагадує сайт телеканалу ATR. На відеозапису, на якім зафіксовані події пізнього вечора 24 травня 2016 року, видно, як авто Ібрагімова зупиняють люди у формі російської ДПС, як підводять до свого мікроавтобусу, як він пручається й намагається бігти, як його хапають і заштовхують усередину, як автобус їде у бік Бахчисарайського водосховища.

Наступного дня Уме́р Ібрагімов – батько Ервіна – за 200 метрів від дому знайшов машину сина: двері були прочинені, ключ був у замку запалювання.

Як розповідав Уме́р Ібрагімов, за його сином стежили невідомі. Проте Ервін пов’язував це з проведенням на півострові жалобних заходів з нагоди Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу. Також батько казав, що напередодні викрадення Енвер отримував погрози.

Досі, попри відеозапис викрадення, знайдені на місці події документи та повідомлення про погрози і стеження, про долю зниклого кримського татарина нічого невідомо.

У вересні 2017 року підконтрольні московській владі правоохоронні органи Криму призупинили розслідування викрадення Ервіна Ібрагімова, висунувши версію, що кримчанина викрали з метою дестабілізації ситуації у Криму та дискредитації силовиків, – нагадує ATR.

Листівка громадського об’єднання «Кримська солідарність» (2016 рік)

 Поділитися