MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Молодика, що облив нечистотами одеську активістку, затримано

29.05.2019   
ХПГ-інформ
«Він – із компанії “тітушок”, під прикриттям яких було розпочато незаконні роботи в Літньому театрі Міського саду», – повідомила Світлана Підпала. Напад на неї стався сьомого травня.

Правоохоронці викрили підозрюваного у нападі на  активістку екологічної організації «Зелений лист», журналістку групи «2 мая» Світлану Підпалу. «Він – із компанії “тітушок”, під прикриттям яких було розпочато незаконні роботи в Літньому театрі Міського саду», – повідомила Світлана. 

Фото з Facebook-сторінки Світлани Підпалої

Чоловік пояснив свій вчинок особистою неприязню. Втім, поліція перекваліфікувала справу з хуліганства на статтю 171 – «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів».

32-річному одеситові оголосили про підозру, вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу, повідомляє прес-служба Одеської поліції. «Він – із компанії “тітушок”, під прикриттям яких було розпочато незаконні роботи в Літньому театрі Міського саду», – розповіла Світлана. Під час процедури упізнання в поліції чоловік продовжував погрожувати Підпалій.

«Я одразу його впізнала, у нього є дуже характерні прикмети. На упізнанні йому було весело, він посміхався. Коли мене попросили підійти і вказати на нього, він знущально прицмокнув. Коли я спитала, що його так розсмішило, він пробурмотів: “Диви, щоб потім тобі не було гірко!”», – написала Світлана на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо,  активістку екологічної організації  «Зелений лист», журналістку групи «2 мая» Світлану Підпалу облили нечистотами сьомого травня. Це сталося, вважає активістка, через її боротьбу з незаконною забудовою в Літньому театрі в Одесі. «О 9.30 я прийшла до Літнього, чтобы бути присутньою при огляді спеціалістом КП Зелентрест пересаджених напередодні працівниками дерев, – писала того дня Світлана Підпала. – Я була сама. На місці були Степан Філімон, Сергій Тригуб, велика кількість чергових тітушок, продовжувалися незаконні роботи. До мене підійшов прораб Микола Пастер і почав розмову. Буквально за хвилину підбіг хлопець із повною цеберкою помиїв і облив мене з голови до ніг. Тітушки сміялися і знімали відео».

Раніше, 19 квітня в Літньому театрі так само облили нечистотами народного депутата Мустафу Наєма.

 

 Поділитися