MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ЦВК звернулася до СБУ та поліції через погрози праворадикалівЧи має Україна право не допустити російських спостерігачів до виборів Президента?Интриги ЦВК в зоне проведения АТОЦВК припинила реєстрацію кандидатів у депутатиСекретаріат Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини приєднується до популяризації проекту «Народна ЦВК»Жоден міжнародний спостерігач в ЦВК не був зареєстрований – голова КВУЧлени ЦВК просять президента повернути виборчий процес у демократичне руслоУ ЦВК говорять, що нові правила виборів сумнівніУ ЦВК розповіли, як голосувати вдомаЦВК шукає двійників і перевіряє спискиЦВК подала апеляційну скаргу у Вищий адмінсудЦВК не вимагатиме довідок для голосування вдомаЦВК оскаржила рішення суду щодо голосування вдомаЧетверта школа з виборчого права відбулась у Феодосії

Для зміни місця голосування тепер потрібна лише заява та паспорт, — ЦВК

29.05.2019   
Денис Волоха
Центральна виборча комісія спростила порядок тимчасової зміни місця голосування виборця. Відтепер не потрібно подавати до відділу ведення Державного реєстру виборців документи (або їх копії), що підтверджують необхідність тимчасово змінити місце для голосування.

Центральна виборча комісія спростила порядок тимчасової зміни місця голосування виборця. Відтепер не потрібно подавати до відділу ведення Державного реєстру виборців документи (або їх копії), що підтверджують необхідність тимчасово змінити місце для голосування.

«Комісія внесла зміни до своєї постанови від 13 вересня 2012 року № 893 ‘Про забезпечення тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси’.

Зокрема, Порядок тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни його виборчої адреси тепер не передбачає подання документів (копій документів), які підтверджують необхідність тимчасової зміни місця голосування виборця без зміни виборчої адреси», — повідомила ЦВК у Фейсбуці.

На сьогоднішньому засіданні ЦВК також зареєструвала першого кандидата-мажоритарника на парламентських виборах 21-го липня. Ним став самовисуванець Володимир Пригладь, який балотується на 214-му виборчому окрузі.

Для зміни місця голосування на липневих виборах необхідно до 15-го липня (включно) подати заяву до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації або місцем фактичного перебування в день виборів, пред’явивши при цьому паспорт. Знайти відділ можна за посиланням.

Перевірити своє включення до Державного реєстру виборців та знайти виборчу дільницю можна в Електронному кабінеті виборця.

Читайте також: Чому у ХХІ столітті не можна дистанційно подати заяву про тимчасову зміну місця голосування?

 Поділитися