MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ще два нападники на харківського оператора – під домашнім арештом

27.06.2019   
ХПГ-інформ

Київський райсуд Харкова відправив Ігоря Алешкіна та Олега Радченка під цілодобовий арешт. Прокуратура вимагала утримання підозрюваних у СІЗО.

Чоловіків було затримано 24 червня. За версією слідства, саме студент педагогічного університету Алешкін штовхнув журналіста так, що той впав на землю. Радченка підозрюють в тому, що він забрав у Вадима Макарюка камеру та розбив її, кинувши на асфальт. Захист обох чоловіків наголошує на тому, що вони не могли знати про професію потерпілого.

«Немає жодного доказу, що Макарюк на Барабашово виконував свої професійні обов’язки. Немає журналістського завдання, яке б це підтверджувало», – заявив Євген Самойлов, адвокат Іллі Альошкіна, Вадима Радченка та Сергія Козлюка, якого було затримано раніше. Останнього звинувачують у тому, що він гнався за оператором, стріляючи з пістолета. 13 червня суд також відправив його під домашній арешт.

Оператора 24-го каналу та «Вістей» побили, коли він знімав сутичку на ринку Барабашова. 7 червня ввечері там стався конфлікт за участю підприємців, ветеранів АТО і представників «Нацкорпусу». За свідченнями очевидців, за Вадимом Макарюком погналися 10-15 молодиків. В обличчя журналісту бризнули газом, забрали камеру, повалили і били ногами. Відеокамеру згодом знайшли, але без картки пам’яті. Лікарі констатували у Вадима геморагічний інсульт. Поліція порушила кримінальну справу за статтями «Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів», «Погроза або насильство щодо журналіста» та «Розбій».

 

 Поділитися