MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Звіт за результатами моніторингового візиту до Селидівської виправної колонії № 82Звіт за результатами моніторингового візиту до Держаної установи «Синельниківська виправна колонія (№ 94)»Звіт за результатами моніторингового візиту до Державної установи «Диканівська виправна колонія (№ 12)»Звіт за результатами моніторингового візиту до Олексіївської виправної колонії № 25Звіт за результатами моніторингового візиту до Солонянської ВК № 21Звіт за результатами моніторингового візиту до ДУПВК № 107Звіт за результатами моніторингового візиту до СІЗО міста МаріуполяЗвіт за результатами моніторингового візиту до Темнівської виправної колонії № 100Звіт за результатами моніторинґового візиту до Торецької виправної колонії № 2Звіт за результатами моніторинґового візиту до Ігренського виправного центру № 133Звіт за результатами моніторинґового візиту до ДУВП № 4Моніторинговий візит до Жовтоводської виправної колонії № 26Жахливі умови тримання в Жовтоводській ВК № 26Повернення у минуле, або "маски-шоу" у виправній колоніїЗвіт за результатами моніторингового візиту до Державної установи «Диканівська виправна колонія (№ 12)»Моніторинговий візит без попередження до «Покровського виправного центру № 79»Моніторинговий візит без попередження до Криворізької ВК № 80Звіт за результатами моніторингового візиту до Державної установи «Первомайська виправна колонія (№117)»Моніторинговий візит до Софіївської виправної колонії № 45Звіт за результатами моніторингового візиту до Державної установи “Сумська виправна колонія № 116”

Звіт за результатами моніторингового візиту до Державної установи «Бахмутська установа виконання покарань № 6»

06.08.2019   
Д. Реви, М. Давидова, О. Кадієвський
Тут розповсюджене непритаманне іншим установам ставлення до осіб, що ув’язнені довічно. З ув’язненими спілкуються з повагою, без окриків «обличчям до стіни», спокійно відкривають решітку та впускають моніторів у камеру.

12 липня 2019 року група моніторів у складі Дмитра Реви, Марини Давидової та Олександра Кадієвського відвідала ДУВП № 6 з моніторинговим візитом без попередження.

Ця установа виконує функції СІЗО, також там утримується 40 осіб із довічним терміном відбування покарання, є відділення для проживання обслужного персоналу.

Через специфіку закладу доступ у моніторів був тільки до осіб, що мають судове рішення, яке набрало сили.

Господарський блок

Кімнати, у яких проживають особи, залучені до роботи по господарству, дуже чисті. Сторонніх запахів немає, у приміщеннях вочевидь не палять. Постіль охайно заправлена, білосніжна. На кухні є гаряча вода, необхідне приладдя та мультиварка. В кімнатах гігієни також чисто, сторонніх запахів немає, сантехніка нова, є душові кабінки, скрізь наявна гаряча вода. На підвіконні замість квітів зеленіє розсада томатів, представники адміністрації кажуть, що це для вітамінізації засуджених садять, де можуть, свіжі овочі.

Під час відвідування моніторами блоку засуджені, що там проживають, в основному були на роботі, днювальні скарг та пропозицій не висловили.

Відділення для осіб, що засуджені на по життєвий термін

У відділенні перебуває 40 людей. Як і всюди, є прогулянкові дворики з спортивним обладнанням, душова кімната. Також на поверсі максимального сектору безпеки є спортивна зала, в якій засуджені можуть займатися, написавши відповідну заяву. Є кімната для релігійних обрядів, на час візиту моніторів там перебував священик з одним з ув’язнених, конвой присутній під час таїнства не був.

Загалом в установі розповсюджене непритаманне іншим установам виконання покарань ставлення до осіб, що ув’язнені довічно. З ув’язненими спілкуються з повагою, без окриків «обличчям до стіни», спокійно відкривають решітку та впускають моніторів у камеру.

У камерах та в коридорі нема неприємних запахів, ремонт в усіх приміщеннях свіжий, якісний, сантехніка хороша, вікна металопластикові, відчиняються зсередини на провітрювання. Залежно від заможності ув’язнених у камерах різниться техніка та меблі, однак базовий ремонт – кахлі, сантехніка, вікна – скрізь однаковий. Як пояснила адміністрація, вони знайшли кошти та можливості не залишати наведення ладу в камерах на совісті та спроможности ув’язнених, а допомагали матеріалами та робочою силою, завдяки чому пристойний ремонт вдалося зробити в усіх приміщеннях.

Ув’язнені схвально оцінюють діяльність адміністрації та скарг на утримання в цій установі не мають.

Медицина

На час візиту моніторів з діагнозом «кір» в установі було ушпиталено 10 осіб, тому з начмедом монітори спілкувались за межами медсанчастини. Напередодні візиту всіх контактних ув’язнених, господарчу обслугу та довічно ув’язнених прищепили від кору, вакцини було достатньо. За словами начмеда, установа повністю забезпечена препаратами для антиретровірусної терапії, особам, що відбувають по етапу, видається місячна норма препаратів, усі тестування відбуваються в потрібні терміни. На території м. Бахмута немає наркодиспансеру, який міг би забезпечити осіб у СІЗО замісною терапією, тож тим, хто її потребує, проводять детоксикацію після консультації з лікарем-наркологом.

Проблеми в медичних працівників збігаються з тими, що є в усій країні після реформи – немає нових наказів, не узгоджено питання з транспортом, проблеми з молодшим медичним персоналом, чергувань також немає.


Проект ЄС «Боротьба проти катувань, поганого поводження та безкарності в Україні»

 Поділитися