MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відтепер 28 вересня – Міжнародний день загального доступу до інформації

16.10.2019   
ХПГ-інформ
Відповідна резолюція затверджена на засіданні Генеральної Асамблеї ООН учора, 15 жовтня. Серед ініціаторів була й Україна.

Організація Об’єднаних Націй оголосила Міжнародний день загального доступу до інформації, який відзначатиметься щороку 28 вересня. Відповідна резолюція затверджена на засіданні Генеральної Асамблеї ООН учора, 15 жовтня, – повідомляє Укрінформ.

Ініціаторами оголошення виступили Україна, Аргентина, Ліберія, Сьєрра-Леоне, Коста-Ріка та Канада.

«Цей день стане символічним, оскільки привертатиме увагу світу до проблем поширення інформації як елементу забезпечення сталого розвитку», – сказав у коментарі інформагентству речник Постійного представництва України при ООН Олег Ніколенко.

Резолюція пропонує відзначати Міжнародний день загального доступу до інформації всім державам-членам ООН, а також іншим міжнародним та регіональним організаціям, у тому числі неурядовим установам та громадянському суспільству.

При цьому наголошується, що право кожного на пошук, отримання та поширення інформації гарантовано статтею 19 Загальної декларації прав людини – Кожна людина має право на свободу переконань і на вільне їх виявлення; це право включає свободу безперешкодно дотримуватися своїх переконань та свободу шукати, одержувати і поширювати інформацію та ідеї будь-якими засобами і незалежно від державних кордонів.

 Поділитися