MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: До війська РФ відправили ще 150 призовників

30.10.2019   
ХПГ-інформ
Правозахисники нагадують, що призов кримчан до війська Російської Федерації «брутально порушує норми міжнародного гуманітарного права».

У Сімферополі пройшла церемонія відправки 150 призовників до російського війська. Про це повідомив сайт проєкту «Крым.Реалии».

Кримські призовники. Фото: Міноборони РФ

У зв’язку з цим фактом Кримська правозахисна група (КПГ) нагадала, що призов кримчан до війська Російської Федерації «брутально порушує норми міжнародного гуманітарного права».

«Проведення призову жителів окупованих територій до війська держави-окупанта, а також пропаганда служби у ЗС РФ, що не припиняється на території Криму, порушує ст. 51 Конвенції про захист цивільного населення під час війни (Четвертої Женевської Конвенції), а переміщення призваних громадян України з окупованої території на територію РФ порушує ст. 49 цієї Конвенції», – цитує видання повідомлення КПГ.

Як сказав почесний гість церемонії, заступник голови підконтрольного Москві кримського парламенту Юхим Фікс, «служба у збройних силах Росії – це гарна школа мужности й самостійности», – передає «Крым.Реалии», посилаючись на сайт парламенту Криму.

Російський військовий комісар Криму Олег Єрмилов стверджує, що після окупації до російського війська призвали більш ніж 16 тисяч кримчан. За відомостями члена КПГ Олександра Сєдова з 2014 року до російського війська призвали 18,9 тисяч кримчан, а станом на 30 вересня ухвалено 72 вироки за ухилення від військової служби.

 Поділитися