MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Американець попросив суд звільнити його від пожиттєвого ув’язнення через короткочасну ‘смерть’

10.11.2019   
Денис Волоха
66-річний Бенджамін Шрайбер наполягав, що через клінічну смерть його пожиттєвий строк закінчився, але суд визнав його смерть ‘непереконливою’.

66-річний Бенджамін Шрайбер наполягав, що через клінічну смерть його пожиттєвий строк закінчився, але суд визнав його смерть ‘непереконливою’.

У 2015-му році в засудженого до довічного позбавлення волі мешканця штату Айова розвинулося зараження крові через камені в нирках, — пише BBC.

Ув’язненого довелося реанімувати в лікарні, але згодом він повністю одужав та був повернутий до тюрми. Минулого року Бенджамін Шрайбер подав до суду клопотання, у якому заявив, що його реанімували проти його волі, а його короткочасна «смерть» означає, що й пожиттєве ув’язнення також технічно скінчилося.

Проте як окружний, так і апеляційний суди відмовили Шрайберу у звільненні, хоча й визнавши оригінальність його аргументів. Судді зауважили, що Шрайбер не надто схожий на померлого, зважаючи на те, що він самостійно підписав свої клопотання про звільнення з тюрми.

Апеляційний суд додав, що пожиттєвий строк Шрайбера не закінчиться, доки судмедексперт формально не констатує його смерть.

Бенджамін Шрайбер був засуджений до пожиттєвого ув’язнення за побиття людини до смерті в 1996-му році.

 Поділитися