MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Радикали забруднили фасад Прайд-хабу курячою печінкою

27.11.2019   
ХПГ-інформ
Учора ввечері кілька молодиків принесли під ком’юніті-центр для ЛГБТ+ у Харкові буханку чорного хліба, лампадку і курячу печінку, повідомляють у громадській жіночій організації «Сфера».

Учора ввечері кілька молодиків принесли під ком’юніті-центр для ЛГБТ+ у Харкові буханку чорного хліба, лампадку і курячу печінку, повідомляють у громадській жіночій організації «Сфера», що координує роботу центру. Молоді люди стали кидати печінкою в хліб, забруднили фасад будинку і вхід до центру, налякали співробітниць, відвідувачок та відвідувачів.

Фото з фейсбук-сторінки руху «Традиція і Порядок»  

Представниці ГО «Сфера» вже склали заяву до поліції про злочин на ґрунті ненависті.

«Зважаючи на підвищення рівня праворадикальної агресії на ґрунті ксенофобії, як от, до прикладу, недавній акт наруги над пам’ятником єврейського письменника у Києві, скоєний з метою залякування українських євреїв; беручи до уваги заяву однієї з радикальних організацій щодо вчиненого 26 листопада 2019 року нападу на ком’юніті-центр для ЛГБТ+ у Харкові; беручи до уваги попередні нерозслідувані напади на ком’юніті-центр та погрози на адресу активістів та активісток ЛГБТ+ спільноти Харкова, закликаємо відповідні державні органи всіх рівнів невідкладно відреагувати на дискримінацію, залякування активісток та активістів та злочини на ґрунті ненависті», – йдеться в повідомленні громадського об’єднання.

На фейсбук-сторінці харківського осередку консервативного руху «Традиція і порядок» з’явилися фотографії цієї акції. Виявляється, радикали чомусь вважають людей, які відвідують Прайд-хаб, «ідеологічними нащадками більшовиків». 

Фото з фейсбук-сторінки руху «Традиція і Порядок»

Крім того, як випливає з повідомлення, представники «Традиції і Порядку» таким чином відреагували на події 23 листопада в Києві. Йдеться про Марш пам’яті людей, що загинули через трансфобію, що відбувся цієї суботи на Михайлівській площі. Одночасно на тій же площі проходили заходи прихильників традиційних цінностей. Відбулися сутички. У поліції заявили, що за протиправні дії під час акції з нагоди Міжнародного дня пам’яті трансгендерних людей затримано шістьох осіб. 

Те, що цього року марш проходить у день, коли в Україні згадують жертв голодоморів, здається, найбільше обурило праворадикалів. Вони сприйняли це як «глум над національною трагедією». На це організатори маршу відповіли, що День пам’яті жертв голодоморів для них – «це важливий день пам'яті, що не поділяє людей за ознаками гендерної ідентичності або сексуальної орієнтації».  

Минулого року київська акція до Дня пам’яті загиблих або постраждалих від насильства трансгендерних людей тривала кілька хвилин. Як повідомляло Радіо Свобода, щойно учасники розгорнули прапори, на них напали праворадикали. Щоб уникнути жертв, поліція заштовхала мітингувальників до метро. Тоді постраждали двоє учасниць акції та канадський фотожурналіст.    

 Поділитися