MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

СБУ: керівники харківських колоній перепродавали продукти, закуплені для в’язнів

27.11.2019   
Денис Волоха

Depositphotos Depositphotos
Служба безпеки заявляє, що затримала працівників колоній, які завдали державі понад пів мільйона гривень збитків, списуючи й потім продаючи продукти харчування посередникам.

Як повідомляється на сайті СБУ, служба заблокувала розкрадання та збут продуктів, призначених для харчування ув’язнених, а також затримала двох заступників керівників колоній Харкова.

«Посадовці організували механізм незаконної реалізації продуктів харчування, централізовано закуплених Мін’юстом для раціону засуджених. Оптові партії продовольчих товарів фігуранти справи збували через посередників для закладів роздрібної торгівлі міста», — ідеться в пресрелізі.

За інформацією СБУ, керівники харківських колоній продавали посередникам продукти за готівку, списуючи їх як «використані для потреб ув’язнених». Співробітники СБУ та ДБР вилучили майже 3 тонни продуктів із двох завантажених автомобілів, які затримали під час виїзду з колонії.

© СБУ

Нестачу вилученої продукції та гроші, отримані за неї, правоохоронці задокументували під час обшуків.

«Під час 15 обшуків, проведених у службових приміщеннях Північно-східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації, чотирьох виправних колоній та в помешканнях фігурантів справи, правоохоронці виявили гроші, одержані від оборудок. Також задокументовано нестачу відповідних товарів на складах», — повідомляє СБУ.

Затриманим заступникам керівників колоній та посереднику збираються пред’явити підозру в зловживанні службовим становищем. Їм загрожує до шести років ув’язнення.

 Поділитися