MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Рада ухвалила правила дорожнього руху для осіб на інвалідних візках

04.12.2019   
ХПГ-інформ

Людина в інвалідному візку може їхати і тротуаром, і велосипедною доріжкою, і узбіччям проїзної частини дороги. Верховна Рада ухвалила закон «Про внесення змін до Закону України “Про дорожній рух” щодо організації дорожнього руху для осіб, які рухаються в кріслах колісних».

Раніше закон прирівнював до пішохода людину на інвалідному візку, лише якщо засіб пересування не мав двигуна. В іншому випадку – це був уже транспортний засіб. Такий підхід був небезпечним і заплутаним. Тепер визначальною ознакою є швидкість: якщо особа у інвалідному візку рухається тротуаром зі швидкістю пішої людини, то її можна вважати пішоходом, незалежно від того, чи оздоблений візок двигуном. Це відповідає вимогам Віденської конвенції про дорожній рух – міжнародної угоди, що запроваджує стандартні правила дорожнього руху у світі. 

У Законі «Про дорожній рух» з’явилася ще одна стаття – «Основні права і обов’язки осіб, які рухаються у кріслах колісних». Згідно із нею особи на інвалідних візках мають право: 

  • рухатися по тротуарах, пішохідних або велосипедних доріжках із швидкістю пішохода (і тоді вони мають виконувати всі вимоги і користуватися правами, що стосуються пішоходів, такими як, наприклад, переважне перетинання проїзної частини на позначених переходах); 

  • їздити по краю проїзної частини дороги, вулиці чи по узбіччю (і тоді вони мають виконувати ті ж вимоги, що і велосипедисти – рухатися по крайній правій смузіі в напрямку руху транспорту). 

Інвалідні візки повинні мати світловідбивні пристрої, а під час руху в темний час доби по краю проїзної частини дороги, вулиці чи по узбіччю – зовнішні світлові прилади. 


За даними ООН в Україні мешкає 1,7 мільйонів людей з інвалідністю. Доступність міського середовища для маломобільних громадян  – залишається вкрай низькою.

 

 Поділитися