MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

В ООН вперше назвали агресією те, що відбувається у КримуРішення Суду ООН чекати мінімум два рокиМіжнародний суд ООН визнав свою юрисдикцію у справі України проти РосіїМіжнародний суд ООН виніс проміжне рішення у справі Україна про РосіїГенеральна Асамблея ООН ухвалила резолюцію щодо прав людини в КримуПорушення людських прав в анексованому Криму тривають, – Верховний комісар ООНТортури, жорстоке поводження та інші порушення – Генсек ООН опублікував другу доповідь по КримуМоніторингова місія ООН про переслідування у Криму та на ДонбасіНайбільший провал у системі освіти через пандемію, – Антоніу ҐутеррешОкупований Крим: 45 зниклих безвісти, доля 15 досі невідомаКрим: Місцевого жителя засудили за участь у «незаконному збройному формуванні»Крим: Підконтрольний Кремлю суд залишив вирок Наріману Межмедінову чиннимКрим: Кримського татарина засуджено до 6 років за участь у добровольчому батальйоні

Генасамблея ООН ухвалила резолюцію по Криму

19.12.2019   
ХПГ-інформ

На засіданні Генеральної Асамблеї ООН ухвалили резолюцію про захист людських прав у окупованім Російською Федерацією Криму. Про це повідомив сайт проєкту «Крым.Реалии».

Підтримали резолюцію 65 держав, проти проголосували 23, утрималися – 83.

Головні положення резолюції такі:

• вимога до Росії припинити політику зміни демографічної ситуації у Криму;

• засудження затримань активістів у Криму, зокрема, представників громадського об’єднання «Кримська солідарність»;

• заклик припинити переслідування та звільнити осіб, затриманих за висловлювання думки;

• вимога негайно звільнити всіх незаконно затриманих громадян України і забезпечити їхнє повернення на Батьківщину;

• засудження практики призову чоловіків на службу до російського війська.


Місія України в ООН оприлюднила перелік держав, які голосували проти резолюції. Це Білорусь, Бурунді, Венесуела, Вірменія, Гвінея, Еритрея, Зімбабве, Індія, Іран, Казахстан, Камбоджа, Киргизстан, Китай, КНДР, Куба, М’янма, Нікарагуа, Росія, Сербія, Сирія, Судан, Уганда та Філіппіни.

Нагадаємо, у вересні поточного року ООН оприлюднила першу доповідь Генерального секретаря Антоніу Ґутерреша про становище в галузі людських прав у Криму.

Генеральний секретар ООН наполегливо закликав тоді уряд Російської Федерації, зокрема, виконати свої міжнародні зобов’язання з людських прав у Криму та додержувати зобов’язання згідно з міжнародним гуманітарним правом, а також забезпечити належний і безперешкодний доступ на півострів міжнародним місіям з нагляду за станом у сфері людських прав та правозахисним неурядовим організаціям згідно з резолюціями Генеральної Асамблеї.

 Поділитися