MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Президент призначив стипендії дітям двох загиблих журналістів

24.03.2020   
Денис Волоха
Син загиблого під час Євромайдану В’ячеслава Веремія та донька військового кореспондента Дмитра Лабуткіна отримуватимуть щомісячну стипендію в розмірі 1,5 прожиткового мінімуму.

Син загиблого під час Євромайдану В’ячеслава Веремія та донька військового кореспондента Дмитра Лабуткіна отримуватимуть щомісячну стипендію в розмірі 1,5 прожиткового мінімуму.

Президент України підписав указ «Про призначення стипендій Президента України дітям журналістів, які загинули у зв’язку з виконанням професійних обов’язків».

Згідно з указом, стипендія призначається Максимові В’ячеславовичу Веремію (2009-го року народження) та Кірі Дмитрівні Лабуткіній (2010-го року народження).

В’ячеслав Веремій — київський журналіст, кореспондент газети «Вести». 19-го лютого 2014-го року Веремія побили тітушки, унаслідок чого він через кілька годин помер у лікарні.

Дмитро Лабуткін — військовий кореспондент Міноборони України. Загинув 16-го лютого 2015-го року під Дебальцевим. 16-го лютого відзначається День вшанування військового журналіста України.

Стипендії для дітей журналістів, що загинули або отримали інвалідність під час виконання службових обов’язків, запроваджено 2002-го року Президентом Леонідом Кучмою.

Стипендія призначається дітям до 18-ти років та до 23-х — дітям з інвалідністю. У разі навчання за денною  формою в навчальних закладах стипендія виплачується до закінчення навчання, але не більш як до досягнення 23 років.

Строк призначення стипендії — один рік.

Кірі Лабуткіній уже призначалася ця стипендія указом Президента Порошенка у 2016-му році.

Прожитковий мінімум для дітей від шести до вісімнадцяти років зараз становить 2218 гривень.

 Поділитися