MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Крим: Приходька обвинуватили у підготовці підриву консульства РФ у ЛьвовіКрим: Олегові Приходьку висунули нове обвинуваченняКрим: Олега Приходька залишили під вартоюКрим: Олегу Приходьку поставили обвинуваченняКрим: Олега Приходька арештували на два місяціКрим: Силовики затримали проукраїнського активістаРФ: кримського блогера Нарімана Мемедемінова засудили на два з половиною рокиРФ: Суд не взяв до уваги порушення права на захист громадського журналіста МемедеміноваКрим останнім часом (21.08.–30.08.2018)Крим: Олександра Стешенка засудили до 2 років позбавлення воліКрим останнім часом (15.05.–22.05.2018)До 74-ої річниці депортації кримських татарКрим останнім часом (25.04.–14.05.2018)Крим останніми днями (12.04.–25.04.2018)Крим останніми днями (03.04.–11.04.2018)Крим останніми днями (26.03–02.04.2018)Крим останніми днями (19.03.–26.03.2018)Крим останніми днями (08.03.–16.03.2018)Крим останніми днями (01.03.–06.03.2018)Фігуранти ялтинської справи «Хізб ут-Тахрір» – політв’язні

Крим: Олега Приходька етапують до Росії

31.03.2020   
ХПГ-інформ
Справа вже спрямована до суду, перше засідання – 9 квітня у Ростові-на-Дону. Українського активіста обвинувачують зокрема у плануванні підриву будівлі генерального консульства РФ у Львові.

Олегові Приходьку, якого тримають під вартою в окупованому Криму, продовжили арешт до 15 вересня. Проукраїнського активіста етапують до Росії, адже на 9 квітня призначене перше судове засідання в Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону. Про це громадське об’єднання «Кримська солідарність» повідомив адвокат Назім Шеїхмамбетов, – передає сайт проєкту «Крым.Реалии».

Олег Приходько (фото: krymr.org)


Справа вже спрямована до суду. Приходька обвинувачують у «готуванні до скоєння терористичного акту», «придбанні та зберіганні вибухових речовин», а також у «виготовленні вибухових речовин».

Також на початку лютого повідомлялося, що Приходьку висунули нове обвинувачення – планування підриву будівлі генерального консульства РФ у Львові.

Активіста тримають у СІЗО-1 Сімферополя, за інформацією адвоката – у спецблоці.

«Вигляд має бадьорий, критичних скарг і зауважень на здоров’я та умови тримання немає. Ліки передають своєчасно», – каже Шеїхмамбетов.

Адвокат Назім Шеїхмамбетов (кадр з відео «Крым.Реалии»)


Приходько переказує подяку всім, хто підтримує його родину, а також усіх політв’язнів.

«Попри мої політичні погляди, незгоду з окупацією Криму, про що я казав і кажу відверто, я ніколи й на думці не мав підривати будь-кого. Тероризм і насильство – це зло! А кримінальна справа щодо мене – це помста за мої політичні погляди», – ці слова Олег Приходько попросив передати громадськості.


Нагадаємо, українського активіста Олега Приходька затримали в окупованому Росією Криму 9 жовтня 2019 року. Під час хатнього трусу російські силовики вилучили кримськотатарський та червоно-чорний прапори.

«Вони обшукували все, вительбушили всі шафи, вилучили кримськотатарський прапор, червоно-чорний прапор, два ноутбуки, телефон, ну, і дрібницями витребеньки. А потім знайшли вибухівку», – розповіла дружина активіста Любов Приходько, яка проходить у справі як свідок.

Наступного дня підконтрольний московський владі Київський районний суд Сімферополя заарештував Приходька.

28 жовтня ФСБ РФ поставила Приходьку обвинувачення в підготовці теракту та незаконному виготовленні вибухових речовин.

Раніше, 8 лютого 2019 року, ФСБ трусила хату Олега Приходька в селі Ореховому Сакського району. Силовики вилучили тоді українську символіку, прапори ВО «Свобода», червоно-чорні прапори, портрет Степана Бандери, техніку та компактдиски. Після трусу Приходька відвезли до Сімферополя на допит, на якому розпитували про його діяльність і зв’язки на т. зв. материковій частині України. У червні 2016 року російські силовики затримували активіста через українські номерні знаки на авті.

16 січня стало відомо, що Приходьку висунули нове обвинувачення – у «незаконних придбанні, переданні, збуті, зберіганні, перевезенні або носінні вибухових речовин або вибухових пристроїв».

 Поділитися