MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ілон Маск пропонує безкоштовні апарати ШВЛ: Уляна Супрун відгукнулася

01.04.2020   
Денис Волоха
Ексміністерка охорони здоров’я попросила Ілона Маска у Твіттері про апарати штучної вентиляції легень для України.

Ексміністерка охорони здоров’я попросила Ілона Маска у Твіттері про апарати штучної вентиляції легень для України.

Гендиректор американської компанії Tesla запропонував безкоштовно доставити апарати штучної вентиляції легень, написавши про це у своєму Твіттері.

«У нас є додаткові затверджені FDA (Управління продовольства і медикаментів США, — авт.) вентилятори [легень]. Доставимо до лікарень по всьому світу через доставку Tesla. Апарат і доставка безкоштовні. Єдина вимога полягає в тому, що венти потрібні негайно для пацієнтів, а не будуть зберігатись на складах. Дайте мені або @Tesla знати», — твітнув Маск.

На його твіт відповіла колишня міністерка охорони здоров’я Уляна Супрун.

«Мене звати Уляна Супрун і я колишній міністр охорони здоров’я України. Україна гостро потребує апаратів ШВЛ. У нас їх усього 3500 у відділеннях інтенсивної терапії, і в нас населення 37 мільйонів. Будь ласка, допоможіть нам!» — написала Супрун.

На момент написання публікації відповідь Супрун зібрала понад 3800 уподобань.

Раніше Маск писав у Твіттері, що в разі потреби Tesla буде випускати апарати ШВЛ на своїх заводах.

Також він писав, що Tesla купила 1255 сертифікованих апаратів трьох марок і поставила їх до Лос-Анджелеса, і попросив звертатися, якщо потрібні безплатні апарати.

 Поділитися