MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Актуальна інформація буде на новому сайті: Мін’юст відповів на скаргу ХПГ

19.05.2020   
Денис Волоха

Кримінально-виконавча служба відповіла, що розробляє новий сайт і поскаржилась, що ХПГ теж вказала неактуальні контакти у своїй скарзі.

Державна кримінально-виконавча служба надіслала відповідь на скаргу ХПГ щодо відсутності актуальної інформації на сайті Служби.

У відповіді зазначається, що актуальна інформація буде розміщена вже на новому сайті, коли він буде готовий.

«Повідомляємо, що наразі розробляється та активно наповнюється новий офіційний веб-сайт Департаменту з питань виконання кримінальних покарань, який буде містити оновлену інформацію та мати дещо інші розділи та вкладки, — ідеться у відповіді. — Після закінчення розробки та усіх необхідних погоджень, на сторінці фейсбук Департаменту та на сайті Державної кримінально виконавчої служби України буде оприлюднено посилання на новий веб-сайт Департаменту з питань виконання кримінальних покарань».

Щодо відсутності на сайті важливої статистики, зокрема, кількості хворих на Covid-19 серед працівників ДКВС та засуджених, у Департаменті говорять, що інформацію про хворих щодня публікують у фейсбуці. Іншу інформацію про стан здоров’я засуджених порадили брати в Центру охорони здоров'я ДКВС, який є її розпорядником. Щоправда, кнопка «ДУ ‘Центр охорони здоров’я’» на сайті ДКВС, як і раніше, просто не працює, як і багато інших кнопок.

Контактна інформація на сайті ДКВС, як запевня сама ДКВС, є актуальною. Натомість, у службі звернули увагу, що офісні телефони ХПГ, які були вказані на бланку зі скаргою, — не відповідають, із чого зробили висновок, що «у листі зазначені неактуальні реквізити». 

На інші зауваження, зокрема щодо відсутності на сайті ДКВС контактів виправних колоній, — у Департаменті не відповіли.


Проєкт ЄС «Чинимо опір катуванням, жорстокому поводженню та безкарності в Україні»

 Поділитися