MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Право на охорону здоров’я у в’язницях протягом пандемії COVID-19Звернення політв’язнів до керівництва держави у зв’язку з протидією поширенню COVID-19 у пенітенціарних установахCOVID-19: КЗК видає подальшу заявуУ Кропивницькій колонії № 6 від СOVID-19 помер в’язеньТестування у в’язницях, амністія та умовно-дострокове звільнення. Чи будуть?Міжнародні інструкції та рекомендації щодо запобігання і контролю над COVID-19 у в’язницяхОнлайн-дискусія «Проблематика відбування кримінальних покарань в Україні»Запобігання поширенню COVID-19 в пенітенціарних установах очима ув’язненихЧи готова кримінально-виконавча система України до протидії коронавірусу?Необхідні невідкладні заходи для запобігання поширенню COVID-19 в пенітенціарних установахПро реакцію на статтю «Коронавірусу в тюрмах немає. Але він є»Коронавірусу в тюрмах немає. Але він є (оновлене)Заходи проти поширення епідемії COVID-19 в пенітенціарних установах УкраїниПро заходи, що здійснюються для запобігання COVID-19 в установі, де перебуваєте ви або близька вам людина (ОПИТУВАЛЬНИК)Загальні настанови та рекомендації щодо запобігання та контролю над поширенням COVID-19 у в’язницяхНаказ про затвердження плану протиепідемічних заходів у місцях несвободиДва нормативні акти щодо карантину в місцях несвободиCOVID-19: Випуск Комітету Ради Європи із запобігання катуванням та поганому поводженню «Виклад принципів відносно поводження з людьми, позбавленими волі»Звернення європейських НУО щодо COVID-19 у тюрмахУряд має захистити від коронавірусу місця несвободи

Українським в’язням дозволили короткострокові побачення з родичами під час карантину

06.08.2020   
ХПГ-інформ
Проблема короткострокових побачень з родичами та близькими стояла дуже гостро – під час карантину, запровадженому у зв’язку з пандемією COVID-19, ув’язнені мали можливість таких зустрічей «через скло» лише з захисниками або юристами.

Проблема короткострокових побачень з родичами та близькими стояла дуже гостро – під час карантину, запровадженому у зв’язку з пандемією COVID-19, ув’язнені мали можливість таких зустрічей «через скло» лише з захисниками або юристами. Але людина за ґратами і так перебуває у скрутному становищі, тож підтримка близьких часом є просто необхідною.

Правозахисники звернулися до Уповноваженої ВР з прав Людмили Денісової, завдяки втручанню якої згадане обмеження було зняте: з 27 липня українські в’язні отримали дозвіл і на короткострокові побачення з близькими, – про це у фейсбуку повідомило Міністерство юстиції України.

Уже є й листи від ув’язнених, у яких ті висловлюють подяку правозахисникам.

Засудженим та особам, узятим під варту, які тримаються в установах виконання покарань та слідчих ізоляторах ДКВС України, з 27 липня на період дії карантину дозволені короткострокові побачення з:

• захисниками та адвокатами або іншими фахівцями у галузі права, які законом мають право на надання правової допомоги особисто чи за дорученням юридичної особи;

• родичами або іншими особами.

Короткострокові побачення надаються виключно за умови використання зазначеними особами респіраторів (без клапана видиху) або захисних масок, що закривають ніс та рот, у тому числі виготовлених самостійно, та відсутності у них на момент побачення ознак інфікування COVID-19.

Проводяться короткострокові побачення виключно через суцільне розмежувальне скло й переговорний пристрій та з дотриманням протиепідемічних правил.

Крім того, засудженим дозволені короткострокові побачення із родичами або іншими особами з використанням засобів ІР-телефонії або через глобальну мережу Інтернет (Skype) у спеціально обладнаних приміщеннях, згідно з порядком, визначеним Міністерством юстиції України.


Публікація підготовлена за підтримки Міжнародного фонду «Відродження». Погляди, висловлені в цій публікації, належать авторам і можуть не збігатися з офіційною позицією Міжнародного фонду «Відродження»


Проєкт ЄС «Чинимо опір катуванням, жорстокому поводженню та безкарності в Україні»

 Поділитися