MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Крим: Слідство закрило одну зі справ проти Ісмаїла Рамазанова

08.11.2018   
ХПГ-інформ
Адвокат повідомив, що кримінальне переслідування за фактом нібито зберігання набоїв припинено через відсутність складу злочину.

Російське слідство у Криму закрило кримінальну справу щодо Ісмаїла Рамазанова. Про це повідомив сайт «Крым.Реалии», посилаючись на адвоката Олексія Ладіна.

«Кримінальне переслідування щодо Ісмаїла за фактом нібито зберігання ним 24 набоїв припинено через відсутність складу злочину. Слідство не довело, що ці набої належать Ісмаїлові. Такий результат захист повністю влаштовує», – відзначив адвокат.

Олексій Ладін розповів, що набої, які знайшли у Рамазанова під час хатнього трусу, згідно з балістичною експертизою, були виготовлені на українському заводі. На думку адвоката, ці набої ще до 2014 року поступили до СБУ Криму, а потім «спадщиною» перейшли до ФСБ й були підкинуті Рамазанову.

Адвокат відзначив, що стосовно Рамазанова залишається відкритою кримінальна справа про пропаганду екстремізму.

«Я подавав клопотання про закриття цієї кримінальної справи, але слідство мені відмовило», – сказав Ладін.

Фото: Facebook Антона Наумлюка

Нагадаємо, Ісмаїла Рамазанова затримали 23 січня цього року. Того дня в селі Новий світ у нього відбувся хатній трус. Слідком Росії висунув йому обвинувачення в пропаганді екстремізму за допомогою інтернет-рації Zello.

24 січня судовому засіданні, на якому, Рамазанову обирали запобіжний захід, кримський татарин заявив про побиття силовиками: «Захворювань, окрім побиття, жодних. Я був побитий співробітниками ФСБ. Учора вранці, в домі моїх батьків, і в машині, коли мене везли в невідомому напрямку. Звертався по допомогу, але лікарі вперто відмовили. Болить бік, потилиця й голова. Я не знаю, можу я брати участь у засіданні чи ні».

«Під час оголошення рішення суду Рамазанов не міг стояти від болю. „Швидка допомога“ до нього так і не приїхала», – написав тоді у Facebook журналіст Антон Наумлюк.

За твердженням слідства, у жовтні минулого року Рамазанов, використовуючи інтернет-радіостанцію Zello, публічно висловлював думку, яка, за висновком експерта, викликає ненависть до групи осіб «росіяни». Крім того, під час трусу в Рамазанова нібито знайшли набої. Батько Рамазанова стверджува, що пакет з набоями від пістолета Макарова його сину підкинули.

14 липня Рамазанов вийшов із СІЗО, оскільки за такими обвинуваченнями підозрюваного неможна тримати під арештом більше ніж півроку. 2 серпня стало відомо, що кримінальну справу Рамазанова направили на додаткове розслідування.

 Поділитися