MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Звернення Громадського руху “За толерантний Крим”

25.01.2008    джерело: www.maidan.org.ua
Представники громадськості Сімферополя висловлюють стурбованість дискримінаційними діями міської влади стосовно мусульманської та інших релігійних громад міста

Міському голові м.Сімферополя Бабенко Г.О.
Депутатам Сімферопольської міської ради

Звернення

Ми, представники громадськості Сімферополя, висловлюємо свою глибоку стурбованість вашими дискримінаційними діями стосовно мусульманської та інших релігійних громад міста.
На нашу думку, відмова Сімферопольської міської ради надати в оренду земельну ділянку за адресою: Сімферополь, вул.Ялтинська, 22 для зведення Соборної мечеті, є свідченням небажання міського голови і частини депутатів прислухатися до думки мешканців Сімферополя, ставитися з повагою до релігійних та етнічних інтересів значної частини громадян.
Нас турбує, що подібне ставлення міської влади характерне не тільки до сімферопольських мусульман, але й до греко-католиків, римо-католиків, віруючих з багатьох православних і протестантських християнських церков та інших громад, які є релігійними меншинами.
Вважаємо, що дії міської влади щодо мусульман та інших релігійних меншин у питаннях виділення земельних ділянок для спорудження храмів є порушенням чинного законодавства і Конституції України, а також міжнародних зобов’язань, які на себе взяла наша держава.
У зв’язку з вищевикладеним, ми закликаємо міського голову Сімферополя і депутатів Сімферопольської міської ради негайно розглянути та ухвалити рішення про виділення в оренду Духовному Управлінню мусульман Криму земельної ділянки за адресою: Сімферополь, вул.Ялтинська, 22 для зведення там Соборної мечеті, а також переглянути свою дискримінаційну політику стосовно мусульманської та інших релігійних громад міста.
Оскільки рішеннями міської ради були порушені конституційні права громадян, ми маємо намір звертатися за допомогою до Президента України В.А.Ющенка, народних депутатів України та Уповноваженого з прав людини при Верховній Раді України Н.І.Карпачової.
У випадку, якщо звернення громадськості і віруючих не будуть почуті сімферопольською владою, ми не заперечуватимемо проти участі наших членів в реалізації ініціатив низки політичних діячів, політичних та громадських організацій щодо дострокового припинення повноважень міського голови Сімферополя і Сімферопольської міської ради.

Учасники ініціативної групи зі створення Громадського руху “За толерантний Крим”:

Комітет з моніторингу свободи преси в Криму,
голова Володимир Притула

Ліга кримськотатарських юристів “Ініціум”,
голова Еміне Авамілєва

Сімферопольська медіа-профспілка,
голова Андрій Щекун

ГО “Український дім”,
голова правління Юрій Король

Інформаційно-дослідницький центр “Інтеграція і розвиток”,
голова Олег Смирнов

Кримський Незалежний центр політичних дослідників і журналістів,
голова правління Петро Вольвач

Асоціація кримськотатарських працівників світи “Мааріфчи”,
Голова Сафуре Коджаметова

 Поділитися