MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

На мусульманському цвинтарі невідомі зруйнували практично все надгробне каміння.Кримські татари попередили Раду Європи про загрозу конфлікту в КримуПрокуратурою внесено протест на рішення міськради про землю під мечетьЗвернення Громадського руху “За толерантний Крим”Мусульмани Криму розпочинають акції протесту, вимагаючи дозволу на спорудження Соборної мечеті у СімферополіКримські татари заявляють про ксенофобські настрої серед силовиків АРКУ вчиненні наруги на мусульманському кладовищі міліція підозрює козаківСімферопольська міськрада провокує кримських татар?Меджліс вимагає порушити кримінальну справу щодо депутатів Сімферополя«Афганцы» Крыма требуют от властей разрешить построить мечеть в СимферополеМусульмани виграли суд у Сімферопольської міськради за Соборну мечетьДуховное управление мусульман Крыма объявило заказным решение ВСУ по Соборной мечети в СимферополеКримські татари обнесли парканом землю під мечеть у СімферополіКримські татари: і через 65 років депортація триває?Створено Світовий конгрес кримських татарКрим останнім часом (13.07.–19.07.2018)14. ВРАЗЛИВІ ГРУПИ ЯК ОБ’ЄКТ ДИСКРИМІНАЦІЇ, РАСИЗМУ, КСЕНОФОБІЇ ТА ЗЛОЧИНІВ НА ҐРУНТІ НЕНАВИСТІУ Криму вандали каталися на авто по мусульманських могилахПрава людини в Україні - 2008. 12. Деякі аспекти права на захист від дискримінації та боротьби з расизмом і ксенофобієюПрава людини в Україні - 2008. 6. Свобода думки, совісті та релігії

Заява прес-служби Федерації єврейських общин України.

11.02.2008   
Федерація єврейських общин України висловлює глибоке співчуття всім мусульманам Криму, а надто тим людям, чиї родичі поховані на кладовищі селища Нижньогірське ...Ми відчуваємо обурення і біль від того, що таке лиходійство вчинене на землі України.

В ніч з 9 на 10 лютого було вчинено акт вандалізму на центральному мусульманському кладовищі в кримському селищі Нижньогірське. Понад 220 надгробних каменів зруйновано . Дії такого масштабу свідчать про те, що ця акція була ретельно спланована.

Федерація єврейських общин України висловлює глибоке співчуття всім мусульманам Криму,  а надто тим людям, чиї родичі поховані на кладовищі селища Нижньогірське . Вандалів виправдати не можна: руйнування могил – це наруга над святинями, над усім тим, що дороге  кожній релігійній, культурній людині. Ми відчуваємо обурення і біль від того, що таке лиходійство вчинене на землі України.

На жаль, останніми роками вандалізм на кладовищах України став серйозною проблемою суспільства. На жаль, не завжди правоохоронні органи оперативно реагують на ці інциденти. Ми закликаємо всі релігійні структури країни, всі конфесії, що представлені в Україні, виступити єдиним фронтом  у боротьбі проти варварів – проти тих, хто не гидує  найогиднішими засобами в намаганнях зруйнувати міжнаціональний і міжрелігійний мир у нашій державі .

Ми висловлюємо підтримку Меджлісу кримськотатарського народу в його зверненнях до владних структур Автономної Республіки Крим і сподіваємося, що винні в цьому страшному лиходійстві будуть знайдені й понесуть заслужене покарання.

Керівник прес-служби Федерації єврейських общин України

Олег Ростовцев

 Поділитися