MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

У вчиненні наруги на мусульманському кладовищі міліція підозрює козаківКримські татари заявляють про ксенофобські настрої серед силовиків АРКЗаява прес-служби Федерації єврейських общин України.На мусульманському цвинтарі невідомі зруйнували практично все надгробне каміння.Кримські татари попередили Раду Європи про загрозу конфлікту в КримуПрокуратурою внесено протест на рішення міськради про землю під мечетьЗвернення Громадського руху “За толерантний Крим”Мусульмани Криму розпочинають акції протесту, вимагаючи дозволу на спорудження Соборної мечеті у СімферополіМусульманські кладовища в Криму візьмуть під охоронуУ комісаріаті ООН з прав біженців стурбовані ситуацією в КримуМіліція закликає допомогти з охороною мусульманських кладовищКладовище Львівської пересильної в’язниці № 25 та обласної лікарні МВД

Під Сімферополем вандали розгромили мусульманське кладовище

12.04.2008    джерело: www.newsru.ua
За неперевіреними даними, розбито приблизно 40 надгробків. Але ця цифра може збільшитись. Прес-секретар Меджлісу кримськотатарського народу повідомила, що через огорожу від мусульманського кладовища знаходиться християнське - його вандали не чіпали

В селищі Чистеньке під Сімферополем вандали розбили мусульманську кладовище/ Про це розповіла прес-секретар Меджлісу кримськотатарського народу Ліля Муслімова. За її даними, про подію стало відомо сьогодні вранці, 11 квітня.

Муслімова повідомила, що точна кількість розбитих надгробних каменів поки невідома. Всього ж на мусульманському кладовищі більше 500 поховань.

За неперевіреними даними, розбито приблизно 40 надгробків. Але ця цифра може збільшитись.

Прес-секретар повідомила, що через огорожу від мусульманського кладовища знаходиться християнське - його вандали не чіпали.

Також вона зазначила, що на огорожі кладовища є напис червоною фарбою: "Татари - геть з Криму", також намальована шибениця і перекреслена тамга.

Повідомляється, що зараз на кладовищі зібралося біля 300 людей - жителі довколишніх селищ компактного мешкання, міліція, СБУ, депутати кримського парламенту з фракції "Курултай-Рух" і ін.

Нагадаємо, що в ніч з 9 на 10 лютого невідомі зруйнували практично повністю всі надгробні камені (за різними даним, від 220 до 270) на мусульманському кладовищі в смт Нижньогірський, а також убили собаку, який був єдиним сторожем на кладовищі. Меджліс висловив обурення з приводу події.

Порушена кримінальна справа за ознаками статті 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилами).

На початку квітня в Сімферополі були виявлені ксенофобські щодо кримських татар написи. Подібні написи були знайдені також на цьому тижні в місті Белогорськ.

 Поділитися