MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Швейцарія рятуватиме українську молодь від сучасного рабстваЖителька Дніпродзержинська підозрюється у вербуванні інвалідів для жебракування за кордономУкраїнські чоловіки почали частіше потрапляти в трудове і сексуальне рабствоВ Україні стало менше жертв работоргівліЕксперти прогнозують зростання експлуатації неповнолітніхПравозахисники: українців менше продають за кордон. Рабство тепер процвітає вдомаПроти торгівців моряками в Криму порушили кримінальну справуКиїв вестиме облік українців проданих у рабствоПравова позиція Харківської правозахисної групи щодо відповідальності жертв торгівлі людьми за злочини, вчинені під примусомПрава людини в Україні 2009–2010. XXIV. Проблемні питання дотримання прав дитини в УкраїніПрава людини в Україні - 2006. XXI. Основні проблеми порушення прав людини в торгівлі людьмиХерсонська обласна організацяї Комітету виборців України. Регіональна доповідь про стан із дотриманням прав та свобод людини в Херсонській області у 2005 році. Частина 2Права людини в Україні - 2004. XIX. БОРОТЬБА З ТОРГІВЛЕЮ ЛЮДЬМИ

Жертви торгівлі жінками не отримують компенсацій

21.04.2009    джерело: www.dw-world.de

Українські жінки, які стали в Ізраїлі жертвами примусової проституції, найчастіше не отримують належних їм компенсацій, попри ухвали судів. Такі дані наводять правозахисники після перевірки статистики виконання рішень.
У межах посилення боротьби із торгівлею жінками з країн СНД та задля створення запобіжного ефекту, ізраїльські суди дедалі частіше призначають сутенерам грошові штрафи та виплату відшкодувань постраждалим жінкам. Суми останніх можуть сягати тисячі доларів на місяць – гроші, які б мали допомогти жінці у реабілітації по поверненні до України.
Контролю за виплатою відшкодувань нема
Одначе, як вказують правозахисні організації, більшість жертв работоргівлі цих грошей не бачить. Якщо за сплатою штрафу до держбюджету слідкують правоохоронні органи, то сумлінність виплат сутенерами відшкодувань своїм жертвам, фактично, ніхто не контролює. За словами представниці організації «Жінка-жінці» Ріти Хайкіної, жінки переважно не знають, як домогтися стягнення відшкодування за отриману моральну травму: «Вони не знають про що йдеться, на яких умовах. Ми шукаємо їх через поліцію, імміграційне управління, починаємо дискретне листування, аби розпочати процес стягнення компенсацій».
Правозахисники, у свою чергу, пропонують розробити єдиний механізм контролю за стягненням відшкодувань. Між тим, Мінюст Ізраїлю наприкінці минулого року виступив із ініціативою створення спеціального держфонду, який взяв би на себе зобов’язання з реабілітації та виплати відшкодувань жертвам торгівлі людьми з України та інших країн СНД та Східної Європи.

 Поділитися