MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

50 годин громадських робіт за кефір (+відео)

02.04.2012   
27 березня в Сумській міськраді представницями ВО «Свобода» зірване засідання круглого столу в рамках проекту «Суми – територія толерантності». «Свободівки» вигукували: «Слава Україні! Смерть ворогам!» і одну учасницю облили кефіром.

27 березня в міській раді м. Суми зірвано засідання «круглого столу», організованого Сумським міським громадсько-молодіжним об’єднанням «Соціальна організація студентів» в рамках проекту «Суми – територія толерантності». На заході представники громадськості та влади мали намір обговорити питання: чи можливе мирне й толерантне співжиття представників різних культур та національностей у місті.

До участі у «круглому столі» запросили представників різних етнічних груп і громадських організацій. Серед інших була і група дівчат з ВО «Свобода», яких привів депутат Сумської міськради Семен Салатенко. Спочатку «свобідівки» негативно коментували те, про що йшлося на зібранні, а під час виступу представника організації азербайджанської громади «Ільхам» їм не сподобалося, що виступ лунає не українською, а російською мовою.

Спроби інших учасників угамувати дівчат виявилися марними. Розгорнувши плакати «Українки – для українців», «Раса, нація, батьківщина, Україна», «Ми проти мультикультурності!», вони заявили присутнім, що «круглий стіл» –українофобський і на нього запросили кого завгодно, окрім українців.

А потім активістка ВО «Свобода» Юлія Левченко облила кефіром представницю громадської організації «Соціальна організація студентів» Юлію Тарасенко, забруднивши її з ніг до голови. При спробі зупинити «свободівок» дісталося ще одній організаторці проекту, яку потягли за волосся.

Потому «свободівки» пішли, вигукуючи гасла «Слава Україні!», «Смерть ворогам!».

Історія мала продовження: учасники «круглого столу» та постраждалі дівчата звернулися із заявами про хуліганські дії до міліції, а 30 березня Зарічний районний суд м. Сум наклав адміністративне стягнення у вигляді 50 годин громадських робіт на активістку ВО «Свобода» 22-річну Юлію Левченко.

Використано інформацію Муніципального інформаційного порталу м. Суми, SumyNewsMediaGroup

 Поділитися