MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Зелені «легені» України скоротилася на 43%

15.10.2012   

За останні 20 років площа зелених насаджень у населених пунктах України скоротилася на 43%.

Як передає «УКІНФОРМ», про це на засіданні «круглого столу» в Чернігівській міськраді повідомив президент Української корпорації «Укрзеленбуд» Володимир Червоний.

«З 1991 року площа зелених насаджень в Україні зменшилася майже наполовину – на 43%», – зазначив В. Червоний.

Основними причинами цього він назвав несанкціоноване будівництво і велику кількість старих дерев, які вичерпали свій технологічний вік і підлягають вирубці. Нові насадження не компенсують втрати, адже саджанці для них нерідко беруться з лісу і вони не приживаються в містах.

Виправити ситуацію, вважає В.Червоний, може лише створення спеціалізованих розплідників і закупівля сучасної техніки для їх обслуговування.

До речі, в Чернігові, на території, де колись знаходився декоративний розсадник «Зеленбуду», зараз розташовані великі торгово-розважальні заклади.

 Поділитися