MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Консультативна рада звернулася до омбудсмана стосовно недопущення законодавчих перешкод у реалізації права на свободу віросповідання

23.10.2012   
Поспішність ухвалення 16.10.2012 року без будь-якого обговорення законопроекту № 10221 «Про свободу совісті та релігійні організації» призвело до прийняття законодавчих змін не тільки низької якості, але й небезпечних для міжрелігійного миру та свободи віросповідання в Україні.

Консультативна рада при Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини звернулася до Уповноваженого ВР України з прав людини Валерії Лутковської з пропозицією вжити заходів для недопущення набуття чинності прийнятих парламентом змін до Закону України «Про свободу совісті та релігійні організації» (проект № 10221), зокрема, невідкладно звернутись до Президента України із пропозицією застосувати право вето щодо згаданого закону.

У зверненні, зокрема, йдеться про те, що ухвалений Закон значно ускладнює порядок набуття релігійними організаціями статусу юридичної особи у зв’язку із запровадженням двох не узгоджених між собою реєстраційних процедур – реєстрацію статутних документів та державну реєстрацію (внесення до Єдиного реєстру юридичних осіб).

Крім того, проголосовані зміни закріплюють у Законі України «Про свободу совісті та релігійні організації» дискримінаційні положення щодо порядку організації мирних зібрань за ініціативи віруючих чи релігійних організацій, що ставить їх у нерівне положення з іншими суб’єктами права на мирні зібрання, гарантованого статтею 39 Конституції України.

Подібно до часів радянського тоталітарного минулого, законопроект № 10221 надає право здійснювати контроль за дотриманням законодавства про свободу совісті та віросповідання органам прокуратури, Мінкультури та іншим міністерствам, місцевим адміністраціям та органам місцевого самоврядування. На сьогодні повноваження з державного контролю у цій сфері віднесені до компетенції місцевих рад та їх виконавчих комітетів. На думку членів Консультативної ради, розширення переліку контролюючих органів не сприятиме забезпеченню права на свободу віросповідання, адже саме органи влади найчастіше стають порушниками законодавства у цій сфері.

Незважаючи на звернення Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій до керівництва парламенту та депутатських фракцій, законопроект № 10221 був проголосований 16 жовтня 2012 року без будь-якого обговорення та за відсутності таблиці поправок до другого читання з боку профільного комітету. Така поспішність з ухваленням цього законопроекту не тільки порушила Закон про регламент Верховної Ради, але й унеможливила врахування критично важливих поправок, підготовлених експертами до другого читання та узгоджених з Міністерством юстиції. У підсумку це призвело до прийняття законодавчих змін не тільки низької якості, але й небезпечних для міжрелігійного миру та свободи віросповідання в Україні, – йдеться у зверненні Консультативної ради.

 Поділитися