MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Семінар-відкритий простір «Вільний доступ до генпланів міст: як перетворити декларацію в реальність?»

30.06.2013   
Всі, кого цікавить проблема недоступності для громадян містобудівної документації, запрошуються до участі у семінарі-відкритому просторі «Вільний доступ до генпланів міст: як перетворити декларацію в реальність?».

«Східноукраїнський центр громадських ініціатив» запрошує громадських активістів, блогерів, журналістів, науковців, бізнесменів, посадових осіб органів місцевого самоврядування,  громадян – всіх кого цікавить проблема недоступності для громадян містобудівної документації до участі у семінарі-відкритому просторі «Вільний доступ до генпланів міст: як перетворити декларацію в реальність?».

Захід відбудеться 19-20 липня 2013 року у Чернігові.

Про формат заходу. Відкритий простір – це технологія, яка дозволяє групам та індивідуумам різним за соціальними статусами та світоглядними поглядами знаходити енергію для взаємодії, співпраці, творчості та натхнення  для вирішення складних проблем,  які здається не мають однозначних рішень. Технологія дозволяє організувати час та простір у ході зустрічей таким чином, що учасники самостійно організовують процес навчання та вирішення проблем, формуючи порядок денний зустрічі. Відкритий простір – ідеальна техніка для роботи із завданнями та ідеями, які глибоко цікавлять учасників, за розв’язання яких вони готові брати відповідальність. Більше інформації про технологію «відкритий простір» можна самостійно знайти в Інтернеті.

Захід буде креативним, продуктивним і повним несподіванок. Відкритий простір – це унікальна нагода помріяти про бажане, а також разом попрацювати і вималювати чітку стратегію і план дій, де кожен зможе обрати свою частину відповідальності.

Відкритий простір проводиться у рамках проектів «Через доступ до генпланів – до містобудування без корупції: мережа громадянської дії» та «Блогери – рятівники міст», які реалізуються «Східноукраїнським центром громадських ініціатив» за підтримки Програми «Верховенство права» Міжнародного Фонду Відродження та Посольства США в Україні.

Кількість учасників обмежена. Учасники будуть запрошені за результатами конкурсного відбору.

Для участі у заході потрібно не пізніше 4 липня 2013 р.

1) поділитися власним досвідом доступу до генпланів на сайті «Генплан – ключ до твого міста»

Як це зробити?

Описати ваш досвід доступу до генпланів у блогах на сайті або завантажити на сайт cityplan.in.ua скановані документи (відповіді органів місцевого самоврядування, проектних інститутів тощо на ваші інформаційні запити або листи) та написати пояснювальні коментарі до цих документів на сторінці того міста, доступ до генплану якого ви намагались отримати.

2) заповнити онлайн-анкету та надіслати її організаторам.

Що робити, якщо у вас немає власного досвіду доступу до генплану, але  ви хочете взяти участь у заході? Вам необхідно:

1)                 зробити дії, які засвідчать ваш інтерес до заходу, а саме:

-                      познайомитися із документами щодо доступності генплану у містах, які вас цікавлять на сайті «Генплан – ключ до твого міста», та написати звернення до Уряду та Адміністрації президента, про те, що Вас хвилює невирішеність проблеми недоступності генпланів, надіслати їх рекомендованими листами (приклади звернень можна знайти тут)

або

-                     познайомитися із документами щодо доступності генплану у містах, які вас цікавлять, та написати про ваші враження блог-пост у блогах на сайті;

2)                 заповнити онлайн-анкету та надіслати її організаторам.

Участь у семінарі є безкоштовною. Організатори заходу забезпечують запрошеним учасникам житло та харчування. У разі потреби організатори компенсують учасникам витрати на проїзд у вагонах класу не вище ніж купе (витрати на проїзд швидкісними поїздами «Інтерсіті» не компенсуються).

Якщо у вас виникають складнощі щодо роботи із сайтом або з логістичних  питань – звертайтеся до Аліни Бондар за телефоном 0999322673 або на e-mail:  [email protected].

 Поділитися