MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

5 липня 2013 року сесія міськради в Броварах розпочалась з перешкоджання діяльності журналіста.

09.07.2013   
Депутати міської ради Броварів від Партії зелених та Партії регіонів намагались не допустити "несанкціонованої" відеозйомки сесії.
5 липня, під час пленарного засідання 36-ої сесії броварської міської ради окремі депутати заговорили про заборону зйомки сесії журналісту «Маєш право знати» Андрію Качору. Аргументи депутатів: -- "ми не хочемо всю сесію дивитися в камеру" -- "в залі перебувають сторонні особи, яких ми не знаємо як журналістів" -- (журналіст А. Качор) "вмішувався в роботу комісії та дестабілізував" -- "міська рада згідно зі своїм регламентом може шляхом голосування видалити з зали будь-якого журналіста, котрий здійснює несанкціоновану відеозйомку" -- "журналіста Качора немає відповідного посвідчення" У відповідь на заяви своїх однопартійців з Партії регіонів міський голова Ігор Сапожко запропонував апарату ради пересвідчитись у справжності посвідчень присутніх журналістів, після чого інцидент було вичерпано. Перший подібний інцидент відбувся 20 жовтня 2011 року під час пленарного засідання депутати намагались змусити вимкнути відеокамеру тодішнього міського депутата Павла Різаненка. Відео тих подій спонукало невідомих активістів створити скандальну “кінокомедію” “Не хочу в камеру!” – цей відеоролик на YouTube швидко набрав понад 10 тисяч переглядів, був продемонстрований на центральних телеканалах та спровокував громадські протести, після чого броварська міська рада більше не верталась до питання про заборону відеозйомки своїх сесії.
 Поділитися