MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Начальника «Житлокомунсервісу» суд оштрафував за ненадання інформації

09.12.2013   
Юрій Чумак

Начальника Комунального підприємства «Балаклійський Житлокомунсервіс» суд притягнув до адміністративної відповідальності за неправомірну відмову у наданні інформації на запит Чугуївської правозахисної групи.

Балаклійський районний суд Харківської області, розглянувши матеріали, що надійшли з прокуратури Балаклійського району щодо притягнення до адміністративної відповідальності начальника КП, прийшов до висновку, що судження останнього про те, що

Отже, суд покарав порушника Закону України «Про доступ до публічної інформації» штрафом у 25 неоподаткованих мінімумів громадян.

Нагадаємо, нещодавно кілька мешканців м. Балаклія поскаржилася до ЧПГ на те, що тарифи на житлово-комунальні послуги у місті, є, м’яко кажучи, вищими за їх якість.

ЧПГ підготувала низку запитів на інформацію до органів влади й місцевого самоврядування, а також до низки комунальних підприємств Балаклійського району, щоб з’ясувати, наскільки обґрунтованими є ті платежі, що сплачують балаклійці за обслуговування своїх помешкань.

Однак, на відміну від інших установ, які надали відповіді, керівництво КП «Балаклійський Житлокомунсервіс» вирішило «піти іншим шляхом»: замість того, щоб описати, яку масштабну роботу їх працівники проводять щоденно та які затрати на це витрачаються, написали казуїстичний лист, зміст якого зводився до того, що «Чугуївській правозахисній групі» взагалі нічого сунутися до питань, які стосуються мешканців Балаклії.

Після повторного запиту та повторної ж відмови правозахисники були вимушені звернутися до прокуратури, працівники якої склали відповідний протокол про скоєння адміністративного правопорушення.

 Поділитися