MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Розшукуються зниклі євромайданівці

03.02.2014   
Юрій Шершень

Більше тридцяти активістів пропали за час масових протестів в Україні. Як повідомляє «Євромайдан SOS» на своїй сторінці в Facebook, до вечора 2 лютого зниклими безвісти вважаються 36 осіб. Серед них – Сергій Павловський зі Змієва Харківської області.

Всього з середини січня правозахисники отримали 129 повідомлень про зникнення людей. У список зниклих потрапили переважно жителі Києва, а також деяких інших міст. Поіменний список регулярно оновлюється.

Тим часом, за даними МВС України, за час протестів у період з середини листопада 2013 р. по кінець січня 2014 р. до міліції офіційно надійшло 26 звернень про зниклих. А впродовж п’яти останніх днів працівники підрозділів карного розшуку відстежили повідомлення у соцмережах та ЗМІ про зникнення у центрі Києва близько 60 осіб. Однак до органів внутрішніх справ поступило лише 9 заяв про розшук зниклих із цього списку. П’ятеро з цих осіб, за повідомленням МВС, уже розшукані.

Нагадаємо, протести в Україні тривають з середини листопада 2013 року. 19 січня вони переросли в зіткнення між радикально налаштованими противниками чинної влади та міліцією. За різними даними, загалом постраждали від декількох сотень до 1 500 осіб, включаючи десятки журналістів і медичних працівників, 4 людей були вбиті.

Були зафіксовані також випадки викрадень, побиття і тортур протестувальників.

 Поділитися