MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Відродження Сходу України відбуватиметься за підтримки Фонду «Відродження»

23.09.2014   
Юрій Чумак
У Харкові почало роботу Східне регіональне представництво Міжнародного фонду «Відродження».

20 вересня 2014 р. у Харкові відбулася презентація Східного регіонального представництва Міжнародного фонду «Відродження».

Основна мета представництва – розвивати громадські ініціативи через реалізацію мікрогрантових проектів та розвитку громадянського суспільства в регіоні.

Керівник представництва Олена Розсказова зазначила, що співпрацюватиме з громадськими організаціями та ініціативними групами Східного регіону України з метою створення основи для порозуміння та примирення всередині громад.

На захід завітав виконавчий директор Фонду в Україні Євген Бистрицький, який виступив із представленням діяльності МФВ, визначив цілі й перспективи подальшої роботи.

В якості ілюстрації найбільш успішних проектів Фонду 2014 року на Харківщині, своїми напрацюваннями поділилися представники Чугуївської правозахисної групи, Харківської правозахисної групи та громадської ініціативи «Майдан – моніторинг».

Виступає голова ЧПГ Роман Лихачов

Виступає завідуюча громадською приймальнею ХПГ Людмила Клочко

Директор зі стратегічних комунікацій і зв’язків із громадськістю Міжнародного фонду «Відродження» Станіслав Лячинський проанонсував теми нагальних конкурсів, оголошених МФВ, зокрема: «Моніторинг процесу державних закупівель в регіонах України», «Сприяння діяльності, самоорганізації і співпраці волонтерських ініціатив», «Посилення прозорості та відповідальності у використанні бюджетних коштів на забезпечення потреб АТО».

Тренінгова вправа «Як найкраще використати можливості донорської підтримки для громадських ініціатив у Східному регіоні сьогодні?» допомогла учасникам зустрічі визначитися з найближчими часовими пріоритетами діяльності Фонду на Сході.

Фактично регіональне представництво Міжнародного фонду «Відродження», відкрите у Харкові, виступило в якості ресурсного центру для підтримки та розвитку громадянського сектору на Сході України.

 Поділитися