MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Вчителька дітей обзиває і б’є? – Адміністрація напише довідку

25.12.2014   
Юрій Шершень
Учениця 2-го класу боїться ходити до школи. Пояснює: там доведеться знову побачитися з класною керівницею, яка обзивала її «дурепою» й «ідіоткою», інших дівчаток за коси тягала, а деяким хлопцям потиличники давала.

Учениця 2-А класу Харківської загальноосвітньої санаторної школи-інтернату I-II ступенів № 11 Сніжана Іванова на заняття не ходить вже третій тиждень. Навчальну програму наздоганяє і навіть переганяє з репетитором. Знову повернутися до школи хоч і воліє, але боїться. Пояснює: там доведеться знову побачитися з класною керівницею, яка обзивала її «дурепою» й «ідіоткою», інших дівчаток за коси тягала, а деяким хлопцям потиличники давала.

Як повідомляє «АТН», скаржитися батьки Сніжани почали після того, як дочка і ще кілька її однокласників стали жалітися на погане самопочуття – регулярні головні болі, спазми, кашель - на нервовому ґрунті.

А батько одного з учнів 2-А класу розповів, що вчителька підвищувала голос на його сина, хапала за волосся. Навіть доходило до того, що в підручнику з математики знаходили вирване педагогом волосся – вона синові погрожувала, мовляв, не сподобалася його зачіска.

Враховуючи, що в Харківській загальноосвітній школі-інтернаті 1-2 ступенів № 11 навчаються діти з психоневрологічними захворюваннями, які потребують особливо обережного підходу, такі дії є просто неприпустимими.

Одна з виховательок, що нещодавно звільнилася з інтернату – Світлана Бардак, з жахом згадує:

- Ну якщо діти не слухають, вона мені радила брати дитину за верхній одяг и затягувати її до туалету та бити до посиніння, поки та не зробиться «шовковою». Якщо чесно, для мене це було шоком.

Обурені батьки зі скаргами почали ходити до адміністрації школи. У середині листопада директор установи на батьківських зборах повідомила, що Тетяна Завгородня в школі більше не працює. Але вже 8 грудня вчителька знову прийшла на роботу – щоправда, не зі «звільнення», а з лікарняного.

На питання журналістів про те, чи проводилася якась перевірка цього викладача, директор школи Віра Чубинська відповіла:

- Безумовно, все проводилося і результати є. Вони будуть оформлені в довідку. Викладач цей зараз в класі, на своєму робочому місці.

Після звернень батьків до Департаменту науки і освіти в школу приїхала спеціальна комісія. Сама вчителька всі звинувачення на свою адресу заперечує.

Батьки Сніжани, в свою чергу, вже написали заяву в прокуратуру і суд. Кажуть, будуть домагатися звільнення вчителя. Тільки тоді донька знову повернеться до школи.

 

 Поділитися