MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Ми не втратили жодного дня

02.04.2015    джерело: pravda.com.ua
Євген Захаров
Конкурс по відбору кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро добігає кінця. Але чим ближче останнє засідання, де конкурсна комісія має обрати 2 чи 3 найбільш достойних кандидатів на посаду для подання президенту, який потім протягом 10 діб має остаточно визначитися і призначити директора, тим більший тиск з усіх боків я відчуваю.

Конкурс по відбору кандидатів на посаду директора Національного антикорупційного бюро добігає кінця.

Але чим ближче останнє засідання, де конкурсна комісія має обрати 2 чи 3 найбільш достойних кандидатів на посаду для подання президенту, який потім протягом 10 діб має остаточно визначитися і призначити директора, тим більший тиск з усіх боків я відчуваю.

30 березня на каналі 112 ведучий ледь не кричав на мене – чому комісія досі не закінчила свою роботу!

А Михайло Саакашвілі щойно заявив на Конгресі громадянської платформи "Нова країна": "У меня были большие надежды, что будет конкурс, наберут хороших людей. Я не знаю многого о той четверке, которую отобрали, но каждый из них был много лет частью этой системы.

Нельзя лягушке поручить осушить болото. Есть какие-то правила, которые нельзя нарушать. В результате мы получили по конкурсу в антикоррупционной комиссии полную профанацию. Все процедуры были соблюдены, но в результате получили полную ерунду".
Саакашвілі помиляється. Навпаки, усі чотири кандидати, яких вибрала КК на другій стадії конкурсу, вочевидь далекі від системи влади, яка продукувала корупційні відносини.

Справді, усі вже зачекалися призначення директора НАБУ. Але комісія діяла відповідно до закону про НАБУ і не втратила жодного дня з 12 січня, коли було опубліковане оголошення про конкурс.

Місяць був наданий для підготовки та подання документів. 11 лютого були розкриті пакети з документами претендентів. З 11 по 21 лютого документи 176 претендентів на посаду згідно з законом оприлюднювалися на сайті президента, а комісія вивчала ці документи і залишила 106 кандидатів, які відповідали кваліфікаційним вимогам до посади директора відповідно до закону.

З 23 по 28 лютого КК провела інтерв’ю з цими 106 кандидатами й обрала 21 з них для другого туру конкурсу.

З 2 по 6 березня КК провела з ними більш детальне інтерв’ю і 6 березня визначила 4 найкращих кандидатів для остаточного вибору 2 чи 3 з них для подання президенту.
10 березня їхні документи були спрямовані адміністрацією президента на спеціальну та люстраційну перевірки.
І хоча під дію закону про очищення влади жоден з 4-х кандидатів не підпадає, а спеціальна перевірка має бути проведена протягом 15 календарних діб, результатів досі немає.
Чому – взагалі кажучи, незрозуміло. З цього приводу висловлюють різні думки, найбільш поширеним, за моїми спостереженнями, є погляд, висловлений паном Саакашвілі з властивою йому витонченістю.
Проте зачекаємо з остаточними висновками щодо обрання директора НАБУ до закінчення конкурсу.

 Поділитися