MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Книги про свободу – в академічне середовище

22.04.2015   
Юрій Нужний
150 книг було подаровано харківським вузам в рамках проекту «Ліберальна книга в академічне середовище».

150 книг було подаровано харківським вузам в рамках проекту «Ліберальна книга в академічне середовище».

Проект реалізовує «Інститут свободи і конкуренції» в рамках громадського руху «Ліберальна ініціатива».

Серед авторів видань, що були передані до вишів, – прихильники класичного лібералізму і лібертаріанства, а також австрійської економічної школи Ойген фон Бем-Баверк, Людвіг фон Мізес, Фрідріх фон Хайек, Бруно Леоні, Мюррей Ротбард, Девід Боуз, Хесус Уерта де Сото, – видатні економісти та філософи, чиї ідеї стали базисом ліберальних реформ та оздоровлення економіки десятків країн світу, що обрали шлях політичної та економічної свободи.

Книжки були подаровані бібліотекам провідних харківських ВНЗ, щоб викладачі, аспіранти та студенти, які цікавляться ідеями свободи та ринкової економіки, змогли розширити і поглибити свої знання та використовувати книги в лекціях і наукових розробках.

Передача книг проводилась у вишах у формі оглядових лекцій-презентацій, під час яких представники «Інституту свободи і конкуренції» і «Ліберальної ініціативи» Михайло Камчатний та Євген Шаповал презентували книги, а також цілі і завдання проекту, а всі бажаючі мали змогу зануритися в ідеї лібертаріанства та австрійської економічної школи, задати питання або навіть подискутувати.

До останньої презентації пілотного проекту, що відбулася 22 квітня 2015 р. у Харківському гуманітарному університеті «Народна українська академія», долучився правозахисник, член ХПГ Юрій Чумак, який розкрив студентам зміст однієї з основоположних підвалин лібератріанства – верховенства права.

Проект «Ліберальна книга в академічне середовище» є пілотним. «Інститут свободи і конкуренції» планує розширити його рамки, охопивши найбільші вузи в інших містах України.

 Поділитися