MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Заарештований у Криму замголови Меджлісу оголосив голодування

07.05.2015   
Яніна Смелянська
Заарештований у Криму замголови Меджлісу оголосив голодування. Ахтема Чийгоза без будь-якої постанови "влади" перевели з СІЗО в карцер.

Заарештованого в окупованому Криму замголови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза з сімферопольського СІЗО перевели в карцер, після чого він оголосив голодування.

Про це повідомив заступник голови організації Наріман Джелял виданню Крим.Реаліі.

У той же час він відзначив, що переміщення затриманого проводилося без будь-якої постанови "влади".

"Справа" 26 лютого "набирає обертів, людей вже притягнутих до відповідальності за "участь у масових заворушеннях", змушують давати свідчення проти Чийгоза ...", - зазначив Джелял.

За його словами, "якщо раніше бажаючі не знаходилися, то сьогодні один-два" свідка "знайшлися".

Звернемо увагу, що Ахтему Чийгозу інкримінується стаття 212 ч. 1 КК РФ ("організація масових заворушень"). Також активіста звинувачують у смерті двох людей в результаті дій мітингувальників 26 лютого 2014 року біля будівлі кримського парламенту.

Нагадаємо, наприкінці лютого минулого року під парламентом Криму зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і "Русского единства". Організаторами заходу виступили глави цих організацій - Рефат Чубаров і Сергій Аксьонов.

Тоді відбулися зіткнення, в результаті яких загинули люди. За даним фактом Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу. В рамах її розслідування "за підозрою в організації та участі в масових заворушеннях" 29 січня поточного року і був затриманий Чийгоз.

Пізніше стало відомо, що суд окупаційної "влади" обрали активісту запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого поточного року, а потім він був подовжений до 19 травня.

 Поділитися