MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Радикал проти абортів

16.06.2015   
Юрій Шершень

Народний депутат України від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявив про ініціювання заборони абортів в Україні.

Радикал пообіцяв, що цей законопроект з’явиться у Верховній Раді на нинішньому пленарному тижні. Документ передбачає, що аборт може проводитися тільки в тих випадках, коли вагітність загрожує здоров’ю або життю жінки.

«Буду ініціювати внесення змін до Кримінального кодексу щодо відповідальності за пропаганду сексуальних збочень, тому що це в одному ряду з абортами стоїть за впливом на народжуваність, на демографічну ситуацію», – заявив депутат.

«Провідний діяч організованого соціал-націоналістичного руху» (Вікіпедія) Мосійчук чомусь вважає, що законопроект буде підтриманий представниками всіх фракцій правлячої коаліції.

Нагадаємо, у 2013 році Верховна Рада України також розглядала можливість законодавчої заборони переривання вагітності. Тоді ініціатором проекту виступили депутати «Свободи»: Олександр Сич, Руслан Зелік і Руслан Марцинків. Лікарів, які проводять такі процедури, пропонувалося позбавляти волі на строк до 7 років. За публічну пропаганду і заклик до аборту пропонувалося штрафувати на суму до 100 гривень.

Роком раніше з аналогічною ініціативою виступав і представник блоку Юлії Тимошенко Андрій Шкіль. Його пропозицію в 2012 році різко розкритикували лікарі.

Годі й говорити, що за умови заборони штучного переривання вагітності різко зросте кількість кримінальних абортів, через які жінки гинутимуть сотнями. А покращення демографічної ситуації в Україні завдяки збільшенню численності небажаних дітей виглядає, м’яко кажучи, не зовсім розумною ідеєю.

От би хто запропонував законопроект про заборону всіх дурнуватих законопроектів!

 Поділитися