MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Знову революція пожирає своїх дітей

05.08.2015   
Яніна Смелянська

4 серпня, починаючи з 11.30 правозахисники, журналісти та громадські активісти пікетували будівлю Генеральної Прокуратури України, підтримуючи свого колегу Юрія Гукова. Среді тих, хто прийшли підтримати Юрія - журналісти Людмила Соколенко, Андрій Діхтяренко, правозахисники Віссаріон Асєєв, Інна Захарова, Сергій Стулов, Олександр Павличенко, Борис Захаров, Олег Веремієнко.

Основні гасла пікету - "Свободу Юрію Гукову!", "Не пробачимо!", "Тюремна розплата за патріотизм!", "Знову революція пожирає своїх дітей!"

Також 03.08.15 більше шости годин тривало судове засідання по справі Юрія Гукова в Кривому Розі. Криворізький суд розглядав питання про продовження запобіжного заходу - утримання під вартою. Почалося засідання о 15.00. Всупереч всім Законам і правилам, суд з незрозумілих причин зробив судове засідання закритим! Біля будівлі Криворізького Центрального міського суду також зібралися журналісти, громадські активісти, які прийшли підтримати Юрія. У Криворізький центральний міський суд приїхав відомий правозахисник Євген Захаров, який вже більше місяця намагається взяти Юрія Гукова на поруки. Але нікого в зал судового засідання не пустили! Адже о 20.45 вечіра Криворізький суд оголосив вирок - продовження тримання під вартою до 15 серпня. Тобто забігаючи наперед, можно говорити про те, що суд цілком виконав вказівку Генпрокуратури...

Коментар правозахисника ХПГ Інни Захарової щодо ситуації по справі Юрія Гукова:

Ми вже неодноразова писали про справу Юрія Гукова, співробітника Харківської правозахисної групи. Поки в Києві слухалося апеляційне впровадження по його справі, Криворізька військова прокуратура, максимально затягуючи апеляцію, не надаваючи відповідних документів, вирішила виключити Київський апеляційний суд з розгляду апеляційної скарги зі справи Гукова.

Вони вирішили продовжити термін тримання Юрія Гукова під вартою в криворізькому СІЗО, шляхом продовження термінів слідства в криворізькому суді. Не зважаючи на те, що адвокатами Юрія Гукова – Геннадієм Токаревим, Мариною Захаровою, Вікторією Дейнекою – було надано беззаперечні докази того, що Юрій Гуков не причетний до розбійного нападу, у якому його звинувачують по статті 187,ч.3 УПК, суд залишив його під вартою. Ми впевнені, що на суд впливає Головна військова прокуратура, а саме – головний військовий прокурор Матіос. А суд, в свою чергу, слухняно виконує їх замовлення. Постає питання: чим відрізняються наші суди та наша прокуратура від часів Януковича?

За ґратами опинилась чесна, порядна людина, патріот України, яка всім своїм життям довів відданість інтересам нашій державі! Якщо найближчим часом прокуратура не змінить свого злочинного підходу до розгляду цією справи, ми будемо вимагати від депутатів Верховної ради звільнення головного військового прокурора Матіоса та всіх суддів, які брали участь у розгляді справи Гукова. Ми не повинні пробачати такого знущання не тільки над патріотом Юрієм Гуковим, але і над нашою Україною!

Правозахисник Андрій Діденко про свавілля в судах та прокуратурах: https://fbstatic-a.akamaihd.net/rsrc.php/v2/y4/r/-PAXP-deijE.gif

   

 Поділитися