MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Харківських поліцейських тепер можна викликати через Інтернет

29.10.2015   
Юрій Нужний

Харківські поліцейські започаткували власний Інтернет-сервіс, за допомогою якого можна оперативно повідомити про правопорушення та отримати довідку про несудимість.

Як повідомляє медіа група «Об’єктив», залишити таке повідомлення на сайті https://police.kh.ua/ нескладно, процес займе всього пару хвилин. Для цього потрібно вибрати вид злочину, дату і місце інциденту. Система також вимагатиме повне ім’я очевидця і номер його телефону. Відправивши повідомлення, залишиться лише чекати прибуття правоохоронців.

У жителів Харкова даний сервіс вже користується популярністю – лише за перший день роботи його відвідали більше 20 000 чоловік.

За словами начальник управління інформаційно-аналітичного забезпечення ГУМВС України в Харківській області Дмитра Узлова, на сайті присутній інструментарій, інтуїтивно зрозумілий, який дозволяє бачити всю криміногенну обстановку в регіоні. Крім того, там існує ряд можливостей, які дозволяють бачити місця концентрації криміногенних подій. Є також велика кількість довідкової інформації. Також на сайті можна отримати відомості про дільничних інспекторів й розташування відділень міліції.

Самі ж патрульні поліцейські вірять, що такий Інтернет-сервіс може в рази поліпшити взаємодію правоохоронців з харків’янами.

До речі, вже наприкінці листопада 2015 року кількість харківських копів збільшиться на третину. Зараз майбутні патрульні проходять останній етап навчання і готуються до іспитів. Через місяць на вулиці Харкова вийдуть 337 нових патрульних.

 Поділитися