MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Україна опинилася в двадцятці найгірших країн щодо захисту прав власності

20.01.2016   
Юрій Шершень

За результатами 2015 року Україна опустилася в світовому рейтингу щодо захисту прав власності і тепер займає 109 місце з 129 країн.

Про це повідомляє Українське товариство економічних свобод (УТЕС).

Індекс і відповідний рейтинг розраховує міжнародний Альянс прав власності (Property Rights Alliance) за трьома факторами: стан правового та політичного середовища, права матеріальної власності та права інтелектуальної власності.

«Україна сповзає в рейтингу майже за всіма пунктами, і це бентежить. Особливу увагу необхідно приділити найнижчим показниками – захисту авторських прав і незалежності судочинства», – заявив голова УТЕС Мар’ян Заблоцький.

Щоправда, аналітики відмітили й зростання України за показником «реєстрація власності», воно відображає ті зміни, яких вдалося домогтися торік через зміни законодавства, зокрема, що стосуються спрощення реєстрації земель сільгосппризначення та розширення повноважень нотаріусів.

На 108 місці, поруч з Україною, розмістився Іран, а 107 позицію займає Аргентина. На 110 місці розташувалася Сербія. Останні дві строчки рейтингу займають Бангладеш і М’янма.

Минулого року Україна посіла 86 місце з 97 країн. У рейтингу традиційно лідирують Фінляндія, Норвегія, Нова Зеландія, Люксембург і Сінгапур.

Раніше повідомлялося, що Україна впала і в рейтингу країн з інноваційною економікою, опустившись з 33 на 41 місце.

Нагадаємо, споживча інфляція в Україні за підсумками 2015 року досягла 43,3%, отже купівельна спроможність гривні знизилася найбільше серед країн Європи та СНД.

 Поділитися