MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Три полки – небойові втрати української армії в АТО

31.01.2016   
Юрій Шершень

Небойові втрати української армії за час АТО склали більше 1 тисячі чоловік.

Про це говориться в інтерв’ю, розміщеному на персональному сайті заступника генерального прокурора України, головного військового прокурора Анатолія Матіоса:

«Люди добрі, дайте самі собі відповідь хоча б на одне питання: чи можна пиячити, коли йдеш воювати? Я вам зараз цифри назву небойових безповоротних та санітарних втрат української армії. Три полки. Більше тисячі осіб – це небойові втрати в АТО. Розстріл співслужбовців, необережне поводження зі зброєю, каліцтво, що привело до смерті, ДТП, нібито хвороби серця».

«…54 особи з батальйону «Айдар» притягнуто до кримінальної відповідальності з вироками за вчинення загально-кримінальних злочинів. Грабежі, розбої… «Торнадо» довелося зупиняти просто таки силовими методами, жорсткими і швидкими», – додав А. Матіос.

За його словами, така ситуація склалася через підхід, що практикується в деяких військово-медичних комісіях при проходженні призовниками медкомісії:

«Хто у військово-медичних комісіях працює? Президент? Ні, лікар районної амбулаторії, який за 100-200 гривень здорового Івана робив хворим, а хворого, який не мав гроші заплатити, відправляв воювати… А тепер він прийшов туди і він п’є. Випадок був, коли на п’яну голову один «герой» кинув гранату у буржуйку. Тринадцять чоловік лягло! Куди їх записати? Який українець це хоче слухати? Порошенко винуватий? Шокін винуватий? Матіос винуватий?»

Цілком погоджуючись з шановним паном головним військовим прокурором, що «перегини на місцях» та пияцтво є великими вадами та спричиняють негативні наслідки в українській армії, одночасно хотілося б нагадати і Матіосу, і всім іншим названим їм «невинним» вельмиповажним державним мужам, що саме авральний підхід до проведення минулих кампаній часткової мобілізації спонукав працівників військових комісаріатів до того, щоб загрібати до війська всіх, кого вдасться вполювати під час «людоловів» на вулицях міст та містечок України.

І не віриться, що про це не знали ані Президент, ані генпрокурор, ані головний військовий прокурор…

Нагадаємо, раніше народний депутат Сергій Пашинський заявив, що за останні 3 місяці кількість небойових втрат в українській армії перевищила бойові.

 Поділитися