MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

У автівку народного депутата Володимира Парасюка невідомі кинули гранату

31.03.2016   
ХПГ-інформ
Вчора, 30 березня 2016 року, пізно ввечері із відомим народним депутатом Володимиром Парасюком стався інцидент. Невідомі кинули вибухівку у бік його машини. Перша інформація про це з’явилася у Facebook Ігоря Луценка. За його ж словами, найімовірніше це була РГД-5. Сам Парасюк у результаті нападу не постраждав, адже, за його словами, в останній момент, поміняв місце розташування автівки, перегнавши її подалі, замість того аби залишити на звичному місці паркування. Саме це по суті врятувало його від серозних наслідків. В сухому залишку - пошкоджені лише чотири автомобілі, котрі знаходилися поряд і прийняли весь удар на себе. Нині із ситуацією розбирається поліція, відкрито кримінальне провадження за статтею 112 Кримінального кодексу України – «посягання на життя державного чи громадського діяча». Зазначимо також, що із місця події одразу після того, що сталося, втекли кілька невідомих осіб.


Вчора, 30 березня 2016 року, пізно ввечері із відомим народним депутатом Володимиром Парасюком стався інцидент. Невідомі кинули вибухівку у бік його машини. Перша інформація про це з’явилася у Facebook Ігоря Луценка. За його ж словами, найімовірніше це була РГД-5.

Сам Парасюк у результаті нападу не постраждав, адже, за його словами, в останній момент, поміняв місце розташування автівки, перегнавши її подалі, замість того аби залишити на звичному місці паркування. . Саме це по суті врятувало його від серозних наслідків.

В сухому залишку пошкоджені лише чотири автомобілі, котрі знаходилися поряд і прийняли весь удар на себе. Нині із ситуацією розбирається поліція, відкрито кримінальне провадження за статтею 112 Кримінального кодексу України – «посягання на життя державного чи громадського діяча». Зазначимо також, що із місця події одразу після того, що сталося втекли кілька невідомих осіб.

Поки що детальної інформації щодо мотивів скоєного зловмисниками немає, зокрема сам Парасюк був досить стриманий в оцінках. Але можна допустити, що замах стався через професійну діяльність депутата.

Адже саме учора Комітет Верховної Ради України з питань закордонних справ  підтримав проект постанови про припинення дипломатичних відносин з Росією. Парасюк, наряду із соратниками, був автором цього законопроекту. Збіг? Сподіваємося, що поліція розбереться і проллє світло.

 Поділитися