MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Прес-конференція на тему «Судові рішення по комунальним боргам»

20.04.2016   
медіа група ХПГ
20 квітня в Харківському кризовому інформаційному центрі відбулася прес-конференція на тему «Судові рішення по комунальним боргам». Юристи Харківської правозахисної групи Людмила Клочко та Михайло Гаєвський, а також представник НВР "Правий сектор" Юрій Ліхота розповіли про беззаконня, яке має місце бути в харківських судах при розгляді справ пов’язаних з комунальною сферою.

20 квітня в Харківському кризовому інформаційному центрі відбулася прес-конференція на тему «Судові рішення по комунальним боргам».

Юристи Харківської правозахисної групи Людмила Клочко та Михайло Гаєвський, а також представник НВР "Правий сектор" Юрій Ліхота розповіли про беззаконня, яке має місце бути в харківських судах при розгляді справ пов’язаних з комунальною сферою.

Юрій Ліхота на прикладі ОСББ "Примерівське" розповів, як мешканці міногоквартірних будинків змушені боротися за свої права.

На думку представників ХПГ, пройшло достатньо часу з моменту, коли борги за оплату комунальних послуг стали предметом судових наказів. Все повинно бути гранично просто: є борги, є судовий наказ, необхідно звернутися до суду із заявою про скасування судового наказу, якщо є підстави для цього. Судовий наказ буде скасований і, якщо комунальні служби наполягають, то справа перейде в позовне провадження. Все просто, якщо суди виконують запропоноване законом. 

На жаль, в Харківську правозахисну групу надходить все більше скарг з приводу судових наказів, все частіше суди не виконують елементарні вимоги закону.

Детальніше про те, що відбувається і що роблять фахівці ХПГ в відео нижче.

 Поділитися