MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

«Якщо ви ще на волі, це – не ваша заслуга, а наша недоробка»

03.02.2017   
ХПГ-інформ
Адвокат Тетяна Ромаданова звільнила підзахисного, якого затримали та помістили до колонії відбувати покарання, яке він вже відбув ще п’ять місяців тому.

Новелою Кримінально-процесуального кодексу України 2012 року стала стаття 206, яка надає захиснику можливість звернутись у терміновому порядку до слідчого судді у разі, якщо людину незаконно позбавили волі. За результатами такого розгляду слідчий суддя, за наявності підстав, може звільнити особу від незаконного позбавлення волі. Дана можливість неодноразово застосовувалась захисниками, але звільнення осіб від незаконного затримання увінчувались успіхом лише кілька разів.

Але 02.02.2017 р. завдяки виваженій та наполегливій роботі адвоката Тетяни Ромаданової до числа осіб, звільнених від незаконного позбавлення волі у порядку ст. 206 КПК України додався і її підзахисний, з чим ми її щиро вітаємо!!!

Так, щодо громадянина Н. під час відбування покарання судом було застосовано закон України «Про амністію у 2014 р.» і 25.06.2016 р. його було звільнено з місця позбавлення волі. Після звільнення Н. розпочав звичайне життя, працевлаштувався, але 09.11.2016 р. його було затримано біля його будинку працівниками колонії, які повідомили, що він відбув не весь термін та повинен повернутися до колонії, на що Н. не погодився, але був поміщений до колонії проти його волі.

Адвокат звернулась до слідчого судді Ленінського районного суду м. Кіровограду в порядку ст. 206 КПК України з вимогою звільнити її підзахисного від незаконного позбавлення волі. За результатами розгляду цього клопотання слідчий суддя Плохотніченко Л. І. задовольнив клопотання адвоката та негайно звільнив з під варти громадянина Н. просто в залі суду.

 Поділитися