MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

ПРЕС-АНОНС: Про обвинувачення генерала Назарова в службовій недбалості

08.02.2017   
яка призвела до катастрофи з літаком ІЛ-76 14 червня 2014 року: 10 лютого, 14:00, ІА «Інтерфакс-Україна», Київ, вул. Рейтарська, 8/5а.

10 лютого, 14:00, ІА «Інтерфакс-Україна»
Київ, вул. Рейтарська, 8/5а

 

Найближчим часом буде оголошено вирок у справі генерала Назарова, якого звинувачено у службовій недбалості, що призвела до загибелі 40 українських десантників і 9 членів екіпажу у Луганському аеропорті 14 червня 2014 року.

Генерала Назарова, який був на той час начальником штабу АТО, з трьох незалежних джерел було повідомлено про можливість застосування бойовиками ПЗРК проти транспортних літаків в аеропорту у той день, але він нічого не зробив, щоб запобігти цьому.

Всі докази провини Назарова були ретельно вивчені судом.

Обвинувачення вимагає позбавлення генерала Назарова волі на 8 років, позбавлення його військового звання і державних нагород, а також виплати родинам загиблих по 500 тисяч гривень компенсації.

І саме зараз, перед оголошенням вироку, один за одним з’являються листи від офіцерських зібрань і окремих офіцерів, що нібито написані однією рукою під копірку, і які дослівно повторюють виступ захисника Назарова у судових дебатах.

Це є нахабним тиском на суд, тим більше, що всі ці офіцери є прямими підлеглими або самого Назарова, або його керівника – глави Генштабу Муженка.

Чи не є це випадком використання службового становища найвищими посадовцями армії?

На ці та інші запитання ми спробуємо надати повну і обґрунтовану відповідь на прес-конференції.

Вояки, що своїм життям захистили Батьківщину, варті пам’яті суспільства, а їх батьки – поваги.

УЧАСНИКИ:

Віталій Погосян, адвокат потерпілих
Потерпілі, рідні загиблих десантників

 Поділитися