MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Депутати зволікають із ухваленням Законопроекту 2033а

14.03.2017   
Андрій Діденко
Сьогодні ХПГ провела чергову акцію на підтримку Законопроекту 2033а, який дає надію та можливість засудженим, справи яких були сфабриковані, на справедливий судовий перегляд.

Сьогодні, 14 березня, Харківська правозахисна група провела чергову акцію під стінами парламенту на підтримку Законопроекту 2033а, який дає надію та можливість засудженим за радянським кодексом людей, справи яких були сфабриковані, на справедливий судовий перегляд.

Цей Законопроект після ухвалення депутатами в першому читанні нібито завис у повітрі. Сім разів його включали до порядку денного для голосування в парламенті, але в непрохідних списках і за таким номером, що на голосування у другому читанні цей Законопроект не ставився. Також цьому сприяє низька кількість депутатів на засіданнях.

Акція була ініційована родичами засуджених до довічного позбавлення волі, що відбувають покарання за вироками судів після розгляду сфабрикованих кримінальних справ – без жодного шансу домогтися перегляду справи.

Харківська правозахисна група в парламенті демонструвала фотовиставку «Свавільно засудженим волю! Законопроект 2033а останньої надії», щоби парламентарі мали можливість подивитися в очі засудженим до вищої міри покарання – довічного позбавлення волі без жодної можливості на перегляд справи справедливим судом.

Фотовиставка демонструвала вісім таких справ, але їх набагато більше. Експерти ХПГ мають на меті дослідити 20 історій – 20 справ таких засуджених. Час спливає, депутати не квапляться з ухваленням Законопроекту, а люди помирають, не дочекавшися правосуддя.

Протягом останнього часу померли Олександр Рафальський, Андрій Сорока… Хто наступний?!

Схаменіться, народні обранці! Проголосуйте в другому читанні Законопроект 2033а і дайте шанс засудженим отримати можливість справедливого перегляду своїх справ у суді.

 Поділитися