MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

ООН: за три місяці росіяни стратили 32 українських військовополонених‘Я сказав росіянам на блокпосту, що їду на Азовсталь’ Жодної толерантності до путінського режиму! Звернення вчених світу‘Один брат погиб, второго едва спасли’, — история жительницы Загальцев Омбудсмани Турецької Республіки зустрілися з рідними бранців РФНацгвардійця РФ судитимуть за сексуальне насильство щодо викраденого чоловіка Похований курган: росіяни знищують унікальну пам’ятку в Маріуполі‘Один брат загинув, другого ледве врятували’, — історія мешканки Загальців‘Россияне убивали со звериной жестокостью’Війна з темрявою. Підсумки тижня‘Росіяни вбивали зі звірячою жорстокістю’ ‘Росія воює проти звичайного життя людей’, — Президент України‘Суди’ над полоненими: у ‘ДНР’ до тривалого ув’язнення засудили десятьох ‘азовців’Права осіб, що повернулися з російського полонуЗруйновані села Дібрівне та Курулька з повітряВже отримали дані щодо 170 постраждалих від воєнних злочинів Звільнення від відбування покарання за станом здоров’яНе визнавати ‘фарс Кремля’Росіяни викрали з Енергодара двох братів, що працювали на ЗАЕС, — їх шукають рідніОбмовив себе під загрозою тортур: російський суд залишив чинним вирок Максиму Буткевичу

Громадянина Таджикистану - звільнено в залі суду

18.03.2017   
Василь Мельничук
  Протягом двох тижнів, після звернення про звільнення М., з боку органів державної влади не було вжито ніяких дій направлених на його якнайшвидше звільнення. Заяву про перегляд за нововиявленими обставинами було розглянуто Ріпкинським районним судом Чернігівської області15.03.2016 р. та прийнято нову постанову, якою постанову про затримання М. скасовано, в задоволенні позову міграційної служби про затримання М. відмовлено, громадянина М. звільнено в залі суд.

Як ми писали раніше, юристам центру стратегічних спав ХПГ 22.02.2017 вдалось в апеляційному суді скасувати рішення про видворення громадянина Таджикистану М. за межі України[1].

Незважаючи на скасування рішення про видворення М., його продовжували утримувати в пункті тимчасового утримання іноземців та осіб без громадянства (ПТПІ) на підставі постанови Ріпкинського районного суду Чернігівської області про його затримання та поміщення до ПТПІ, яка була прийнята на підставі зазначеної вище скасованої постанови про видворення М.

Для звільнення М. 23.02.2017 р. було подано відповідні заяви до прокуратур Харківської та Чернігівської областей, до Міграційної служби України та її управлінь, до ПТПІ, а також було подано заву про перегляд за нововиявленими обставинами постанови про затримання М.

На протязі двох тижнів, після звернення про звільнення М., з боку органів державної влади не було вжито ніяких дій направлених на його якнайшвидше звільнення.

Заяву про перегляд за нововиявленими обставинами було розглянуто Ріпкинським районним судом Чернігівської області 15.03.2016 р. та прийнято нову постанову, якою постанову про затримання М. скасовано, в задоволенні позову міграційної служби про затримання М. відмовлено, громадянина М. звільнено в залі суд.

 

 Поділитися