MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Нова соцмережа замінить українцям "ВКонтакті" та "Однокласників"?

12.06.2017    джерело: humanrights.org.ua
медіа група ХПГ
Українська соціальна мережа Ukrainians, створена як альтернатива аналогічним російським сервісам, через п’ять днів після відкриття досягла рівня 100 тис. користувачів й анонсує розширення функціонала найближчим часом.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на співзасновницю проекту Олександру Струмчинську.

За її словами, 100 тис. користувачів мережа мала станом на 9 червня після відкриття реєстрації 3 червня.

22 червня Ukrainians планує впровадити можливість пошуку і додавання друзів, а 30 червня – публікацію та можливість ділитися контентом. Наразі в соцмережі можна лише зареєструватися і змінити фотографію профілю.

"Нині фінансуванням проекту займається StartupSoft, але ми також розглядаємо можливість залучення інвестицій у майбутньому", – сказала Струмчинська.

За її словами, соцмережа використовує сервери Microsoft, розробники обрали колумбійський домен .co, а сайт соцмережі хоститься в місті Денвер (США).

"Розробляючи проект, ми обрали колумбійський домен, оскільки це зручніше з фінансової точки зору, але найближчим часом маємо намір перейти на український домен", – зазначила вона.

Ukrainians заснована 17 травня 2017 канадською IT-компанією StartupSoft. Перша версія почала працювати 3 червня 2017 року як соціальна мережа для українців.

StartupSoft планує завершити повноцінну реалізацію проекту і презентувати всі частини функціонала протягом чотирьох місяців.

StartupSoft - канадський стартап-інкубатор, заснований вихідцями з Тернопільської області. Має штаб-квартиру в Тернополі. Кількість працівників налічує близько 30 осіб.

Як повідомлялося, 16 травня 2017 року президент Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких "Аерофлот", соцмережі "Вконтакте" і "Одноклассники", компанія "Яндекс" тощо.

Доступ до всіх сервісів "Яндекса" і Mail.ru заборонено на три роки. Під санкції потрапила також низка великих російських IT-компаній (1С, "Лабораторія Касперського", "Енвіжен" та ін.).

Під санкції потрапили також 12 журналістів з Росії, Болгарії, Польщі, Молдови та Німеччини і одна українка.

Українські правозахисники та експерти вважають, що новий указ вдарить по свободі інтернету в Україні, а країна значно погіршить свій імідж в очах міжнародної спільноти.

З критикою рішення Києва виступив також Державний департамент США.

Керівництво соціальної мережі ВКонтакте прийняло рішення закрити свій київський офіс.

 Поділитися