MENU
Гаряча лінія з пошуку зниклих безвісти в Україні
Документування воєнних злочинів в Україні.
Глобальна ініціатива T4P (Трибунал для Путіна) була створена у відповідь на повномасштабну агресію Росії проти України у лютому 2022 року. Учасники ініціативи документують події, у яких є ознаки злочинів згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду (геноцид, злочини проти людяності, воєнні злочини) в усіх регіонах України

Подібні статті

Права осіб, що повернулися з російського полонуВідсутність права і міжнародного контролю — що відбувається в російському полоні з українськими цивільними?Призначення пенсії у зв’язку із втратою годувальникаВправа ‘очищення розуму’‘Я бегу от войны, а она меня догоняет’, — жительница Краматорска Комитет ООН по правам ребенка осудил нарушения прав украинских детей со стороны РФ‘Тікаю від війни, а вона мене наздоганяє’, — жителька КраматорськаГромадська приймальня ХПГ у Києві: підсумки рокуЗвіт за результатами моніторингового візиту до Дніпропетровської багатопрофільної лікарні №4 Грубі порушення міжнародного права і воєнні злочиниЄвген Захаров віддасть Премію Гавела на зубні протези катованимЗ-поміж українських біженців у Німеччині є ‘вкрай багато свідків’ злочинів РФ Полонений правозахисник Максим Буткевич став лавреатом Національної правозахисної премії‘Злочин вчинив не я, а російські військові’ — в Росії ветерана АТО засудили за ‘тероризм’Окупанти запускають ракети поблизу атомної станції?Убиті, поранені, катовані — Кабмін створить Реєстр постраждалих від російської агресії осібЛікарня ‘Морг’ — звіт за результатами моніторингового візиту до Софіївської багатопрофільної лікарні №45‘Мені досі сняться страшні сни’, — керуючий справами Бучанської міськради Путін-диктатор, обстріл Харкова, ревізія ВЛК — підсумки тижняБрехня Росії про біолабораторії може бути прикриттям її власних злочинів, — дослідження

Ситуація в зоні проведення АТО: обстріли, жертви серед цивільного населення. Липень 2017 року

01.08.2017   
медіа група ХПГ
Протягом липня в зоні проведення антитерористичної операції на сході Україні зафіксовано нові випадки поранень та загибелі серед цивільного населення, руйнування житлового фонду та інфраструктури.

3 липня

Внаслідок обстрілу Мар’їнки поранення отримав 59-річний господар будинку по вулиці Жовтневій, коли йшов з магазину додому. Постраждалого доставлено до Курахівської лікарні з діагнозом: кульове поранення поперекової області спини. Лікарі констатують, що він перебуває в стані середньої важкості.

4 липня

В місті Золоте-5 на розтяжці підірвалася пенсіонерка. Жінка 1939 року народження підірвалася на розтяжці в 5.30 ранку. Вона отримала мінно-вибухові травми поперечної області справа і правої гомілки. Пенсіонерку доставили в хірургічне відділення Первомайської центральної міської багатопрофільної лікарні.

5 липня

На головній площі Слов’янська відбувся урочистий мітинг, присвячений третій річниці визволення міста від бойовиків. 
Після 84-денної окупації три року тому саме в цей день над містом замайорив український прапор. 
Серед присутніх на мітингу – родини загиблих бійців.

6 липня

У Бахмуті відсвяткували третю річницю визволення міста від проросійських окупантів


7 липня

На сільській дорозі між с. Зайцеве та с. Майорське, внаслідок вибуху постраждали двоє жителів селища Жованка.
Внаслідок вибуху чоловік 1979 року народження загинув на місці. Жінка 1981 року народження з важкими мінно-вибуховими травмами була доставлена до лікарні м.Бахмут.

9 липня

У Золотому Луганської області внаслідок обстрілів пошкоджено кілька будівель по вулиці Партизанькій і Октябрьській.

10 липня

Внаслідок обстрілу м. Золоте-4 в ніч на 10 липня, було пошкоджено вікна та дахи 2-х будинків по вул. 2-га Вільна.

11 липня

Внаслідок обстрілу Мар’їнки пошкоджено дах житлового будинку по вулиці Героїв Чорнобиля. По вулиці Прокоф’єва, за словами господарів оселі, внаслідок влучання боєприпасів виникло короткочасне загоряння будівлі. Серед місцевих мешканців постраждалих немає.

12 липня

В результаті обстрелу Мар’їнки сталося загорання житлових будівель по вулицям Тельманова та Прокоф’єва.

13 липня

* У Мар’їнці в результаті нічного обстрілу пошкоджено 4 приватні будинки. На вулиці Орджонікідзе значно пошкоджені три будинки (стіни, дах та вікна), а по Шевченко у дах будинку влучив запальний снаряд, в результаті якого сталася пожежа. 

* Три роки тому Українська армія відвоювала Сіверськ

14 липня

* Поліцейські Волновахи затримали одразу трьох інформаторів терористів, серед яких 64-річна вчителька.  

* Під час обстрілу в районі Мар’їнки, під вогонь потрапили житлові квартали населеного пункту. Гранати розірвалися поблизу житлових будинків по вулицях Тельмана, Садовій та Степовій. 

*Недалеко від українського блокпоста між КПВВ «Мар’їнка» і «Олександрівка» від гострої серцево-судинної недостатності померла жінка похилого віку Калашникова В.І., 21.07.1950 року народження. ВСУ відмовилися евакуювати тіло загиблої, тому його доставлено в морг м. Донецьк.

16 липня

*Обстрілян житловий сектор населеного пункту Золоте. Внаслідок чого осколками посічено стіни та вибиті шибки в житлових будинках по вулицях Нахімова, Партизанській та Пролетарській. В будинку по вулиці Островського пошкоджено дах та вікна. В будинку по вулиці Студентській протитанкова граната пробила дах, а на городі розірвалася 82 мм міна. 

* На КПВВ Мар’їнка поранено чоловіка. Встановлено, що 51-річний житель Донецька отримав кульове поранення в спину з боку окупованої території, коли стояв у черзі на контрольно-пропускному пункті. Постраждалий знаходиться у лікарні м. Курахове. Попередня кваліфікація - терористичний акт.

17 липня

Поблизу Гнутового імовірно, на протитанковій міні ТМ-62 підірвався трактор місцевого сільгосппідприємства, який допомагав піротехнічному розрахунку Державної Служби України з надзвичайних ситуацій в Донецькій області проводити роботи з очищення території поблизу лінії розмежування сторін від вибухонебезпечних предметів.

Внаслідок вибуху міни осколкову різану рану правої ноги отримав тракторист 1964-го р.н., а у співробітника ДСНС 1994 р.н. лікарі «Швидкої допомоги» діагностували осколкові поранення лівої частини тіла, лівої ноги та голови.


18 липня

Під обстріл потрапив житловий сектор Авдіївки. Внаслідок вибуху міни поблизу житлового будинку по вулиці Шевченка, осколкові поранення голови отримали двоє чоловіків Юрій та Олександр Мєзєнцеви: 1958-го та 1961-го років народження.  



20 липня

Під час обстрілу в районі Красногорівки, під вогонь бойовиків потрапили житлові квартали населеного пункту.

21 липня 

* Рівно три роки тому українські воїни звільнили Дзержинськ, нині – Торецьк. На честь бійців, які загинули напередодні звільнення населеного пункту, встановили пам’ятний знак на в’їзді до міста.


*Під час обстрілу Мар’їнки, під вогонь потрапили житлові квартали населеного пункту. Внаслідок обстрілу було поранено чотирьох місцевих мешканців.
54-річна жінка постраждала на власному городі по вул. Героїв Чорнобиля. Внаслідок вибуху снаряду вона отримала осколкове поранення лівого стегна.
Біля приватного будинку по вул. Молодіжна № 11 постраждали відразу троє людей. Дівчинка трьох років отримала осколкове поранення передньої стінки живота, чотирнадцятилітній хлопчик – осколкове поранення спини, правої гомілки та плеча, 19-річна жінка – осколкове поранення лівого передпліччя та лівого стегна.

*Знову знеструмлена, в черговий раз припинила роботу Донецька фільтрувальна станція, яка забезпечує водою майже 600 тисяч людей.  

23 липня

Обстріл селища Зайцеве.

24 липня 

На Луганщині відзначили третю річницю з дня визволення міст від бойовиків. У містах Рубіжне, Сєвєродонецьк, Попасна та Лисичанськ пройшли святкові заходи.

26 липня 

Бійці батальйону патрульної служби поліції особливого призначення «Луганськ-1» спільно зі співробітниками підрозділу «Фантом» ДФС України між селами Лопаскіне та Трьохізбенка задокументували факт переправлення на окуповану територію продуктів харчування.

Затримана - 34-річної мешканка селища Трьохізбенка. По версії правоохоронців жінка намагалась незаконно переправити на тимчасову непідконтрольну Україні територію до м. Слов’яносербськ сир для подальшої реалізації у місті Луганську. Для цього вона найняла мешканця Слов’яносербська у якості перевізника товару на човні через річку.

28 липня 

У Мар’їнці поранено 35-річного чоловіка, який знаходився у власному будинку по вулиці Прокоф’єва.


30 липня

У м. Авдіївка на бульварі Шевченка відбувся урочистий мітинг, присвячений третій річниці визволення міста від незаконних збройних формувань.

 Поділитися